ABD'de Covid-19'dan ölenlerin sayısı, 2. Dünya Savaşı'ndaki can kayıplarının iki katına ulaştı

ABD'de Covid-19'dan ölenlerin sayısı, 2. Dünya Savaşı'ndaki can kayıplarının iki katına ulaştı
Johns Hopkins Üniversitesinin verilerine göre, ABD’de Covid-19'a yakalananların sayısı 50 milyonu, ölenlerin sayısı 800 bini aştı.

Foto: Reuters / Washington'da, Covid-19’dan hayatını kaybedenlerin sayısının 200 bini geçtiğinde, yaşamını yitiren Amerikalıları simgelemek için dikilen ABD bayrakları


ABD’de koronavirüs (Covid-19) vakaları ve ölümler, kış aylarının gelmesiyle yeniden hızla yükselmeye başladı. Ölenlerin sayısı, İkinci Dünya Savaşı'nda hayatını kaybeden Amerikalıların sayısının iki katına ulaştı.

Johns Hopkins Üniversitesinin verilerine göre, Covid-19'a yakalananların sayısı 50 milyonu geçti, virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı da 800 bini aştı. Ölümlerin çoğu ise Covid-19'a karşı aşı yaptırmayanlar ve yaşlılar arasında görüldü.

‘OMİCRON VARYANTI YAYILIYOR VE OCAKTA VAKALAR ZİRVE YAPACAK’

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, Omicron varyantının ülkede hızla yayıldığı ve ocak ayında vaka sayılarının zirveye ulaşabileceği uyarısında bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden, Covid-19 yüzünden ölenlerin sayısının 800 bini geçmesinin ardından Twitter hesabından, "Kaybettiğimiz herkesi anıp sevenleri için dua etmeliyiz. Lütfen aşı olun, destek aşınızı yaptırın. Covid-19'u yeneceğiz ve birlikte tek ulus olarak ilerleyeceğiz" açıklamasında bulundu.

Öne Çıkanlar