'ABD İHA'ları Suriye sınırında TSK'yı izliyor'

'ABD İHA'ları Suriye sınırında TSK'yı izliyor'
ABD'nin temin ettiği bilgileri YPG ve QSD ile paylaştıģı iddia ediliyor.

Son bir haftalık sürede çok sayıda zırhlı araç ve özel birliklerden oluşan TSK personeli sınıra sevk edilirken, özellikle Akçakale'de beton blokların kaldırılmaya başlanması Türkiye'nin yeni bir evreye başlayıp başlamayacağı sorusunu beraberinde getirdi.

TSK tarafından Gire Spi'nin hemen karşısında bulunan Akçakale'de beton blokları kaldırmasının ardından 'sınırdan içeri giren' iş makinalarının istihkam faaliyetlerine başladığı bilgileri geliyor.

Şu ana kadarki en büyük askeri yığınağını yapan Türkiye'nin bu adımlar başta ABD olmak üzere bölgedeki tüm güçler tarafından yakından takip ediliyor.

ABD'nin çok sayıda insansız hava aracını Türkiye ve Rojava sınırını gözlemlemek üzere bölgede görevlendirdiğini belirten bir kaynak, Türkiye askerlerinin her hareketinin anlık olarak merkeze aktarıldığını belirtti.

ABD'nin temin ettiği bu bilgileri YPG ve QSD ile  paylaştıģı da gelen iddialar arasında. 

Rojavalı bir yetkili, James Jeffrey başkanlığındaki ABD'li heyetin Türkiye'ye giderek bu tehditleri masaya yatıracaģını belirtti.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken ABD Heyeti'nin, Suriye'deki son durum, Fıratın Doğusu ve Güvenli Bölge'yi görüşmek için pazartesi günü Türkiye'ye gideceği açıklandı. Heyete, ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'in başkanlık edeceği duyuruldu.

Söz konusu ziyaretin ardından  Fırat'ın doğusuna yönelik nasıl bir karar verileceği merakla bekleniyor. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar