ABD'li ekonomist Steve Hanke: Erdoğan'ın fantezileri TL'yi perişan etti

ABD'li ekonomist Steve Hanke: Erdoğan'ın fantezileri TL'yi perişan etti
Hanke, Erdoğan'ın 'ekonomide kurtuluş savaşı' verdiklerine ilişkin sözleriyle ilgili, 'Erdoğan'ın İslami finans fantezileri ve irrasyonel faiz oranı fikirleri TL'yi perişan etti' dedi.

ARTI GERÇEK - Türkiye'den sosyal medya kullanıcılarının yakından takip ettiği, Johns Hopkins Üniversitesi'nden ekonomist Profesör Steve Hanke, sosyal medya hesabından Türkiye ekonomisinde ve dövizde yaşanan gelişmelere dair yeni paylaşımlar yaptı.

Hanke, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın irrasyonel faiz politikalarını savunmasının ve Türkiye için "doğru olanı" yaptığını iddia etmesinin ardından Türk Lirası bugün 11,45 TL/USD ile rekor düşük seviyeye ulaştı. Sadece lirayı sarsıyor ve enflasyonu körüklüyor. Benim ölçümle yıllık enflasyon artık yüzde 58,3" ifadelerini kullandı.

Hanke, Erdoğan'ın "ekonomide kurtuluş savaşı" verdikleri yönündeki açıklamaları ile ilgili olarak da, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ekonomik kurtuluş savaşını" sürdürme sözü verdi. Erdoğan'ın savaş açtığı tek şey sağduyu. Bugün Türk Lirası 11,39 TL/USD ile rekor düşük seviyeden kapandı. Erdoğan'ın İslami finans fantezileri ve irrasyonel faiz oranı fikirleri Türk Lirası'nı perişan etti" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar