Adana’da 2. el kıyafet satışlarına engelleme:  Çocuğumuza ne yedirip ne içireceğiz

Adana’da 2. el kıyafet satışlarına engelleme:  Çocuğumuza ne yedirip ne içireceğiz
Adana Seyhan’da yaşayan Nuri Yılmaz'ın, geçimini sağlamak için 2. el kıyafet satması belediye tarafından engelleniyor.

Gül GÜNDÜZ


ARTI GERÇEK- Adana Seyhan’da yaşayan Nuri Yılmaz, geçimini 2. el kıyafet satarak sağlıyor. Ancak bugünlerde görevliler tarafından engelleniyor. Yılmaz, yetkililere seslenerek; "Geçim kaynağımız bu. Çoluğumuza çocuğumuza ne yedirip ne içireceğiz"  diye sordu.

Salgın günlerinde pek çok meslek grubu da işlerini yapamaz hale geldi. Bu gruplardan biri de günübirlik çalışanlar
Adana Seyhan’daki Kocavezir Mahallesi’nde yaşayan Nuri Yılmaz’da onlardan biri. Yılmaz, elbise satışlarının belediye görevlileri ve polis ekipleri tarafından engellendiklerini söyledi.

Yılmaz durumunu, "Pazar, 30 seneden beri bizim pazarımız. Zabıtalar bizi pazara koymuyor. Bizim geçim kaynağımız bu. Çoluğumuza çocuğumuza ne yedirip içireceğiz. O kadar çoluk çocuk binlerce adam var aç.  Elbise, pantolon, gömlek satıyoruz satmazsak çoluk çocuk aç" şeklinde açıkladı.

‘İNSANLAR UCUZA BİR ŞEY ALIP ÇOCUKLARINI SEVİNDİRİYORLAR’

Hatay Roman, Abdal ve Domlar Birliği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Veysel Toplar da yaşanan mağduriyete değinerek, taleplerini anlattı.

Toplar, "İçimizdeki Abdal grupları Adana Kocavezir bölgesinde evlerinin önlerinde çeşitli elbiseler satıyorlar. Bunlar kendi paralarını kazanıyor. İnsanlar ucuza bir şey alıp çocuklarını sevindiriyorlar. İstediğim tek şey bu insanların yıllardan beri yaptığı şu satışlara engel olmamak. Aylardan beri hiç çalışamıyorlar, bugünden sonra da onlara müsaade edilmesini istiyoruz. Bu insanlar mağdur insanlar ellerinde bir iş yok."

ELMAS ARUS: YASAKLIYORSANIZ ONLARA ALTERNATİF SUNMANIZ LAZIM

Sıfır Ayrımcılık Derneği Başkanı Elmas Arus da yetkililere,"Siz bunların tüm geçim kaynaklarını yapamazsınız şekliyle yasaklıyorsanız onlara alternatif sunmanız lazım. Temel gıda yardımı yapmanız lazım elektriğini suyunu nasıl ödeyeceğini planlamanız lazım. Bu insanların hayatta kalabilmeleri için insani önlemler almanız lazım" şeklinde seslendi.

Öne Çıkanlar