Adliye ve cezaevi çalışanlarına operasyon: Çok sayıda gözaltı

Adliye ve cezaevi çalışanlarına operasyon: Çok sayıda gözaltı
İstanbul merkezli 7 ilde adliye ve cezaevlerinde çalışanlara yönelik düzenlenen operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca Fethullah Gülen cemaatine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, adliye ve cezaevi çalışanlarına yönelik operasyon kararı alındı. Aktif görevde olan 2 zabıt katibi, 8 gardiyan, 1 icra müdür yardımcısı ve 1 bilgisayar işletmeni ile daha önce KHK ile ihraç edilmiş 2 gardiyan, 1 zabıt katibi ve 1 mübaşir hakkında gözaltı kararı verildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) İstanbul Bölge Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul, Tokat, Amasya, Erzurum, Kahramanmaraş, Kayseri ve Bursa’da düzenlediği eş zamanlı operasyonda 15 kişi gözaltına alındı. Firari bir kişinin arandığı operasyonun sürdüğü belirtildi.

Soruşturma kapsamında 8 ilde 28 Eylül 2021’de düzenlenen ilk dalga operasyonda, 17’si aktif 21 kişinin gözaltına alındığı, 13’ünün ‘etkin pişmanlık’ hükümlerinden faydalanarak serbest bırakıldığı öğrenildi. Adliyeye sevk edilen 8 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı aktarıldı.

Öne Çıkanlar