Ağustos ayında Afrin’den 3 bin 500 kişi yerinden edildi

Ağustos ayında Afrin’den 3 bin 500 kişi yerinden edildi
Ağustos 2021'de Suriye'nin Türk işgali altındaki Afrin bölgesinden 3 bin 500 kişi yerinden edildi.

Kuzey Suriye Basın Ajansı’nın haberine göre Türkiye kontrolündeki Afrin’den 3 bin 500 kişinin yerinden edildiği belirtildi. Haber şöyle:

North Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından Pazartesi günü yayınlanan bir rapora göre, Ağustos 2021'de Suriye'nin Türk işgali altındaki Afrin bölgesinden 3 bin 500 kişi yerinden edildi.

OCHA, "Kuzeybatı Suriye ve Ras Al Ain – Tell Abiad – Durum Raporu No. 30'daki Gelişmeler" adlı raporunda, Suriye'nin kuzeybatısındaki insani yardımın dağıtımı ve ihtiyacındaki gelişmelere ilişkin konuları ele aldı. Raporda, 30 ve 31 Ağustos tarihlerinde 2017'den bu yana hükümet kontrolündeki bölgelerden kuzeybatı Suriye'ye ulaşan ilk insani yardım sevkiyatının gerçekleştiği kaydedildi.

Raporda ayrıca kuzeybatıdaki koronavirüs vakalarında bir artış belgelendi ve Afrin, Cerablus ve İdlib dâhil olmak üzere kuzeybatı Suriye'deki çoğu ilçe koronavirüs için "yüksek riskli" alanlar olarak listelendi.

Sere Kaniye (Ras al-Ain) ve Tel Abyad'ın en büyük artışı gördüğü belirtilen raporda, devam eden askeri düşmanlıklar da belgelendi.

Rapor, yer değiştirmeyle ilgili olarak, Ağustos ayında Suriye'nin kuzeybatısında 31 bin 081 kişin göç etmek zorunda kaldığını belgeledi ve en yüksek sayının 4 bin ile İdlib ve 3500 ile de Afrin'de olduğunu kaydetti.

Öne Çıkanlar