Selvi: AK Parti CHP hakkında, CHP AK Parti hakkında bilgi ve belge topluyor

Selvi: AK Parti CHP hakkında, CHP AK Parti hakkında bilgi ve belge topluyor
'Bu tartışma henüz buzdağının görünen yüzü. Bu iş büyüyecek. Çünkü AK Parti, CHP hakkında; CHP, AK Parti hakkında bilgi ve belge topluyor.'

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki ‘FETÖ’nün siyasi ayağı' polemiği siyasetin gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

Salı günü ‘FETÖ’nün siyasi ayağının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu açıklayan Kılıçdaroğlu’na çarşamba günü düzenlediği grup toplantısında yanıt veren Erdoğan da aynı suçlamayı CHP liderine yöneltti.

Karşılıklı suçlamalar siyaset kulislerinde gerginliği tırmandırırken, iktidara yakın yazar Abdülkadir Selvi, Hürriyet gazetesinde bugünkü köşe yazısında konuya dair "AK Parti CHP hakkında, CHP AK Parti hakkında bilgi ve belge topluyor" iddiasında bulundu.

SELVİ: ERDOĞAN NİYE BU KADAR ÖFKELİ?

CHP’nin ‘FETÖ’nün siyasi ayağı’ açıklaması nedeniyle Erdoğan’ın çok öfkeli olduğunu aktaran Selvi, "AK Parti’nin önemli isimlerinden birine, neden bu kadar öfkeli olduklarını sordum. ‘Bunun altında kalmamamız lazımdı’ karşılığını verdi" diye yazdı.

‘BU TARTIŞMA BUZDAĞININ GÖRÜNEN YÜZÜ’

"Bu tartışma henüz buzdağının görünen yüzü. Bu iş büyüyecek. Çünkü AK Parti, CHP hakkında; CHP, AK Parti hakkında bilgi ve belge topluyor" ifadelerini kullanan Selvi, iktidar cephesindeki "askeri vesayet" söylemini dillendirdiği yazısında şu iddialarda bulundu:

"Dün, siyasi kulislerde bu tartışmanın neden başladığı ve bir anda nasıl "liderler savaşı"na dönüştüğü sorusunun cevabını araştırdım. Mücadele göründüğünden çok daha büyük. Maddeler halinde sıralayacağım.

1- Kılıçdaroğlu ile İlker Başbuğ’un aynı merkez tarafından harekete geçirildiği düşünülüyor.

2- Ergenekon sürecinde FETÖ mağduru olan emekli askerlerin hazırlayacağı zemin üzerinden askeri vesayetin yeniden güçlenmek istediği yönünde değerlendirmeler yapılıyor.

3- En önemlisi ise FETÖ’nün siyasi ayağı tartışması üzerinden askeri vesayetin yeniden güç kazanmak için hamle yaptığı düşünülüyor. "

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar