Akademisyen Cenk Yiğiter ifadeye çağrıldı

Akademisyen Cenk Yiğiter ifadeye çağrıldı
Araştırma görevlisi olduğu Ankara Üniversitesi’nden ihraç edildikten sonra öğrenci olarak sınavı kazanarak yeniden dönen Cenk Yiğiter, dekanının şikayeti üzerine ifadeye çağrıldı.

ARTI GERÇEK- Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak görev yaparken barış bildirisine imza attığı gerekçesiyle Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen kamu hukuku doktoru Cenk Yiğiter, emniyetten ifadeye çağrıldı.

Kendisini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Muharrem Özen’in şikayet ettiğini ifade eden Yiğiter, olayı Twitter hesabından duyurdu. Akademisyen Yiğiter, "Karakoldan aradılar. Ankara Hukuk'un atanmış dekanı bay Muharrem Özen şikayet etmiş beni. Bakalım ayrıntıları öğreneceğiz. Peki Muharrem, dava açılınca gelecek misin duruşmaya, bakabilecek misin yüzüme?" ifadelerini kullandı.

CENK YİĞİTER KİMDİR?

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Genel Kamu Hukuku’nda araştırma görevlisi olarak görev yapan Yiğiter, barış bildirisine imza attığı gerekçesiyle 2017’de, Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edildi.

2017 yılı yazında üniversite sınavına giren Yiğiter, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünü kazandı. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin kayıt sistemi ise Yiğiter’e "Kayıt olma hakkınız yoktur" diye uyarı verdi.

LYS sonuçlarının açıklandığı gün olan 8 Ağustos’ta Ankara Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinde değişikliğe gitmiş, yönetmeliğin kayıt ve kabul işlemleri bölümüne "kamu görevinden çıkartılmamış olmak" şartı getirmişti.

Ankara 18. İdare Mahkemesi, Cenk Yiğiter’in sınavını kazandığı İletişim Fakültesi’ne kayıt yaptırmasını engelleyen yönetmelik değişikliğinin iptaline karar vermiş, akademisyen, araştırma görevlisi olduğu üniversiteye öğrenci olarak geri dönmüştü.

MUHARREM ÖZEN

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Özen, Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş’in hukuk müşavirliği görevini yaparken vekâleten dekanlığa atanmıştı. Özen’in dekanlık görevini vekâleten yürüttüğü Hukuk Fakültesi’nde KHK’lerle çok sayıda akademisyen ihraç edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar