Akar: Kürdistan diye bir coğrafya yok

Akar: Kürdistan diye bir coğrafya yok
Savunma Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçe teklifi, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülerek kabul edildi. Komisyona, Bakan Hulusi Akar’ın açıklamaları damga vurdu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Erbil'de Kürdistan Demokrat Partisi Genel Başkanı Mesut Barzani ile 


Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Meclis’teki bütçe görüşmelerinde "Türkiye'de ve Türkiye'nin dışında Kürdistan diye herhangi bir coğrafi bölge yok" dedi. Akar, bir süre önce ziyaret ettiği Irak Kürdistan’ına ilişkin de "Yok" yanıtını verdi.

Milli Savunma Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçe teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülerek kabul edildi. Komisyona, Bakan Hulusi Akar’ın açıklamaları damga vurdu.

Komisyon görüşmeleri sırasında konuşan HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, "Son zamanlarda federe Kürdistan bölgesinde kimyasal silah ve göz yaşartıcı gazların kullanıldığına dair iddialar var" dedi. Avrupalı, Iraklı gazeteciler, aydınlar, yazarlar ve kimi sivil insanların beyanlarının söz konusu olduğunu belirten Oruç, "Türkiye, 1997 yılında Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü tarafından yönetilen Kimyasal Silahlar Sözleşmesi’ne imza atmış bir ülkedir, dolayısıyla bu konuyla ilgili hassasiyeti yüksek olması gereken bir ülkedir" diye konuştu.

'KÜRDİSTAN DİYE BİR COĞRAFYA YOK'

HDP’li Oruç’un konuşmasının ardından "Bir cümle, sadece bir cümle" ifadeleriyle söz talep eden Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar, "Türkiye'de ve Türkiye'nin dışında Kürdistan diye herhangi bir coğrafi bölge yok" dedi. HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ın, "Niye? Irak Kürdistanı yok mu?" sorusu üzerine Bakan Akar, "Yok, yok" yanıtını verdi.

BAKAN AKAR IRAK KÜRDİSTAN’INI ZİYARET ETMİŞTİ

Ocak ayında Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne geçen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, KDP Genel Başkanı Mesut Barzani ile görüşmüştü. Erbil’de gerçekleştirilen görüşmede, Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizayi de yer almıştı.

TİCARET BAKANI MUŞ DA GİTMİŞTİ 

Ticaret Bakanı Mehmet Muş da eylül ayında Irak'ın başkenti Bağdat'ı ziyaretinin ardından Erbil’e geçmiş. Erbil’de düzenlenecek ticaret forumuna katılacak olan Mehmet Muş, Federe Kürdistan Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani ile de görüşmüştü.
Bakan Muş’u Erbil Uluslararası Havalimanı'nda, Federe Kürdistan Yönetimi Ticaret ve Sanayi Bakanı Kemal Müslim karşılamıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar