AKP'den Bahçeli'nin ‘yeni anayasa’ teklifine ilk yorum: Memnuniyetle karşılıyoruz

AKP'den Bahçeli'nin ‘yeni anayasa’ teklifine ilk yorum: Memnuniyetle karşılıyoruz
AKP'li Naci Bostancı 'Sayın Bahçeli’nin Cumhuriyetin 100. Yılında 100 maddelik yeni anayasa teklifini memnuniyetle karşılıyoruz' dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Yeni Anayasa" çağrısına ilişkin AKP'den ilk açıklama geldi. Bahçeli’nin açıklamalarına ilişkin konuşan konuşan AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, ''Sayın Bahçeli’nin Cumhuriyetin 100. Yılında 100 maddelik yeni anayasa teklifini memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

DHA'nın aktardığına göre, AKP’nin Anayasa çalışma sürecinin de bitmek üzere olduğunu kaydeden Bostancı, şunları söyledi:

"Bizim de anayasa yazım sürecimiz bitmek üzere. Detaylarıyla birlikte inşallah bayramdan sonra uygun bir vakitte kamuoyu ile paylaşılacaktır. Anayasalar toplumsal uzlaşma metinleri olmak durumundadır. Biz öncelikle Cumhur ittifakı olarak kendi içimizde bir çalışma yapar ve nihayet diğer partilerle bir süreç yürütmek isteriz."

Devlet Bahçeli, bugün sabah saatlerinde bir basın toplantısı düzenleyerek partisi tarafından hazırlanan yeni Anayasa taslağını tanıtmıştı. "100 maddelik anayasa önerimizin hazırlığı tamamlandı" ifadelerini kullanan Bahçeli, "Artık uzlaşmak ve yeni bir anayasa hazırlamak milli vecibedir" diye konuşmuştu.

Öne Çıkanlar