AKP Grup Başkanvekili'nden Şamil Tayyar'a tepki

AKP Grup Başkanvekili'nden Şamil Tayyar'a tepki
AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Şamil Tayyar için 'FETÖ ile mücadeleyi sulandırıyor' dedi

HABER MERKEZİ - AKP Grup Başkanvekili Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, CNN Türk'te katıldığı programda AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın 'Gaziantep'te FETÖ borsası kuruldu' sözlerine tepki gösterdi. Elitaş, Tayyar'ın sözleri için, "FETÖ ile mücadeleyi biraz gevşetebilmek adına böyle iddiaların ortaya atıldığını söyleyebiliriz" dedi.

Tayyar'ın iddialarına tepki gösteren Elitaş, "Şamil Tayyar orada bir ifade kullanıyor. 'Ben milletvekiliyim aslında benim söylediklerim suç duyurusu niteliğindedir' diyor. Eğer böyle bir borsa kurulmuşsa, insanlar milyon dolarla serbest bırakılıyorsa Şamil Bey’in yapması gereken savcılara gidip suç duyurusunda bulunmasıdır. Bugünlerde, sırf bu işleri sulandırabilmek adına, FETÖ ile mücadeleyi biraz gevşetebilmek adına böyle iddiaların ortaya atıldığını söyleyebiliriz. Bu, kamuoyu nezdinde olumsuz algı oluşturabilmek için yapılmış bir operasyondur" dedi.

ŞAMİL TAYYAR NE DEMİŞTİ?

Beyaz TV'de yayınlanan Dinamit isimli programda konuşan Şamil Tayyar şunları söylemişti:

"Gaziantep'te çok ciddi FETÖ borsası var. Milyon dolarlar dönüyor. Ben bunu söylüyorum. Evet. İtirafçı adı altında iş adamlarını serbest bırakıyorlar. Türkiye'nin birçok yerinde var bu. Ben milletvekiliyim her konuşmam suç duyurusudur. Bununla ilgili daha bugün suç duyurusunda bulundum, HSK teftiş kuruluna. Sadece televizyonda konuşmuyorum. HSK ne yapmış? Bir yerde problem var."

Öne Çıkanlar