AKP ile CHP arasında 'arka kapı' diplomasisi

AKP ile CHP arasında 'arka kapı' diplomasisi
CHP’li Altay'ın TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile görüşerek, tansiyonun yükselmemesi için katkı sunmasını istediği iddia edildi.

CHP ve AKP arasında karşılıklı polemik ve AKP’li vekillerin CHP’li Engin Özkoç’a Meclis’te saldırması sonrası doruk noktasına ulaşan gerilimin düşürülmesi için "arka kapı diplomasisinin" devreye girdiği öğrenildi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile görüşerek, yaşananları konuştuğu belirtildi. CHP’li Altay'ın görüşmede Şentop'tan, tansiyonun daha fazla yükselmemesi için katkı sunmasını istediği iddia edildi. Altay'ın görüşmeyle ilgili bilgi verdiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da "gerilimin yükselmesinden yana olmadığını" vurguladığı aktarıldı.

Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’na yönelik sözlerine yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, 4 Mart Çarşamba günü TBMM'de düzenlediği basın toplantısında AKP Genel Başkanı Erdoğan'a sert sözlerle eleştirmiş, Özkoç'un açıklamalarının ardından, TBMM'deki tansiyon yükselmiş, aynı gün TBMM Genel Kurulu'nda AKP’li vekiller CHP’li Özkoç’a saldırmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da Özkoç hakkında soruşturma başlatmış, bu kapsamda hazırlanan üç ayrı fezleke Meclis'e gönderilmişti. Fezlekelerde, TBMM Başkanlığı'ndan, Özkoç hakkında soruşturma yapılması için yasama dokunulmazlığının kaldırdılması talep edilmişti.

"ARKA KAPI" DİPLOMASİSİ

Milliyet’ten Şevket Yaman’ın edindiği bilgilere göre, Özkoç hakkındaki fezlekelerin Meclis'e gönderildiği 5 Mart Perşembe günü, siyasette zirve yapan gerilimin düşürülmesi için dikkat çeken bir temas yaşandı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'u TBMM'deki makamında ziyaret ettiği kaydedildi. Kamuoyuna duyurulmayan görüşmenin yaşlaşık bir saat sürdüğü ve görüşmede Altay’ın Şentop'tan gerilimin düşürülmesi için katkı sunmasını istediği iddia edildi. TBMM'deki gerginliklerin kimseye fayda getirmeyeceğini söylediği belirtilen Altay‘ın, bu durumun sadece TBMM'nin itibarını zedeleyeceğini dile getirdiği ileri sürüldü.

GÖRÜŞME SONRASI CHP'DE TOPLANTI

Altay’ın görüşmenin ardından CHP Genel Merkezi'ne giderek, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldiği belirtildi. Bazı genel başkan yardımcılarının da bulunduğu görüşmede durum değerlendirmesinin yapıldığı ifade edidli. Altay’ın TBMM Başkanı Şentop ile görüşmesine ilişkin olarak Kılıçdaroğlu'na bilgi verdiği,  Kılıçdaroğlu'nun da siyasetteki gerilimin yükselmesinden yana olmadığını kurmaylarıyla paylaştığı öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar