TL’deki rekor değer kaybını değerlendiren AKP İstanbul İl Başkanı: Tek yol sandık

TL’deki rekor değer kaybını değerlendiren AKP İstanbul İl Başkanı: Tek yol sandık
Döviz kurlarındaki rekor seviyelerle katlanan ekonomik krize ilişkin açıklama yapan AKP İstanbul İl Başkanı Kabaktepe, 'sandığı' işaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları ve Merkez Bankası’nın faiz kararları sonrası rekor yükseliş kaydeden döviz kurlarındaki krize ilişkin hem iktidar hem de muhalefet kanadından açıklamalar gelmeye devam ediyor. Muhalefet, Türk Lirası’ndaki tarihi değer kaybını işaret ederek erken seçim çağrısında bulunurken, iktidar kanadından da dikkat çeken bir çıkış geldi.

Finansal krize ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, "Tek yol sandık" ifadeleriyle seçimlere işaret etti.

Dünya medyasınca ve ekonomi otoritelerince de AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları sonrası dövizin rekor seviyelere ulaştığı ifade edilen kriz sürecini bir ‘operasyon’ olduğunu iddia eden Kabaktepe "Finansal krizlerle, ekonomik manipülasyonlarla Türkiye’yi dize getirmeye çalışmak, daha önce denenen ve başarılı olmayan operasyonlardır" ifadelerini kullandı. Dövizde uzun süredir devam eden yüksek tansiyonun ‘kısa süreli dalgalanma’ olduğunu öne süren Kabaktepe, yaşanan paniğin ‘kutlu yürüyüşün önünde çok cılız bir girişim’ olduğunu savundu.

"Türkiye’ye yön vermenin tek yolu sandıktır" diyen Kabaktepe’nin açıklamaları şöyle:

"Aziz milletimizin iradesi, bu operasyonların üstündedir.

Kısa süreli dalgalanmalarla oluşturulmaya çalışılan panik havası, bu kutlu yürüyüşün önünde çok cılız birer teşebbüsten öteye geçemeyecek.

Bir operasyonun gölgesiyle "ülkeyi karanlık sardı" diyenlere seherimizin aydınlığı ile cevap vereceğiz.

Dünyanın mihverinde olan bir ülke için, mücadele bitmez.

Bir de bu ülke, bölgesel güçse ve sürekli bir genişleme yaşıyorsa, karşılıklı hamleler hiç bitmez. Bazen askeri, bazen diplomatik, bazen ekonomik mücadele olarak devam eder.

Türk milleti bugüne kadar hiçbir meydan okumaya pabuç bırakmadı.

Bu mücadeleyi bugünlere taşıyan Cumhur İttifakı, ülkemizi güçlü ve bağımsız bir şekilde yarınlara taşıyacak kararlılıktadır."


(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar