AKP'li Hamza Dağ, Sanatçılar Girişimi'nin yaptığı açıklamayı hedef aldı

AKP'li  Hamza Dağ, Sanatçılar Girişimi'nin yaptığı açıklamayı hedef aldı
Dağ, ‘Ülkemiz için kaygılıyız’ diyerek endişelerini dile getiren bildiriyi yayınlayan sanatçıları hedef alarak sert eleştirilerde bulundu.

Yazar, şair, ressam, müzisyen, sinema ve tiyatro sanatçısı, heykeltıraş, sanat ve kültürün her dalından sanat insanlarından oluşan Sanatçılar Girişimi, "Ülkemiz için kaygılıyız" başlığıyla bir bildiri kaleme aldı.

Bildiride ülke gündemine dair endişelerini dile getiren sanatçılar, iktidarı uyarırken muhalefete de çağrıda bulundu. Demokrasi ve sosyal adalet için her türlü özveriye hazır olduklarını vurgulayan sanatçılar, "Türkiye Cumhuriyetini korumak için, cesaretle, kararlılıkla, bütün bir ulusça el ele, omuz omuza olmamız yaşamsal görevimizdir" ifadelerini kullandı.

AKP’li Dağ bunun üzerine sosyal medya platformu olan twitter resmi hesabından tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

SÖZDE SANATÇI BİR GÜRÛH VAR

"'Ülkemizde milli ve manevi değerlere düşman sözde sanatçı bir gürûh var. Bu arkaik, ırkçı zihniyet bırakın içinde bulunduğumuz çağı anlamayı, yüzeysel ezberlerin dışına çıkamayan Erdoğan ve İslam karşıtlığını çağdaş olmak sanan müstemlekelerden müteşekkildir. İtibar etmeyiniz''  diyerek sert eleştirdi.

Öne Çıkanlar