Habertürk yazarı Karaca'dan Mehmet Metiner'e: Teröristliğin hayırlı olsun

Habertürk yazarı Karaca'dan Mehmet Metiner'e: Teröristliğin hayırlı olsun
Mehmet Metiner'in son dönemdeki 'muhalif' açıklamalarına dikkat çeken Nihal Bengisu Karaca, 'Biz yazarken bizi terörist olmakla suçluyordu. Teröristliği hayırlı olsun' dedi.

Habertürk gazetesi yazarı Nihal Bengisu Karaca, Mehmet Metiner'in son dönemdeki "muhalif" açıklamalarına dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Metiner'in "Cumhurbaşkanı parti genel başkanı olmamalı" sözlerine dair açıklamada bulunan Nihal Bengisu Karaca, "Rejimin/modelin daha da otoriterleşmesi için yıllarca tetikçilik yapmış olan şahıs, Ak parti oy oranlarının düştüğünü görünce hemen 'demokrat' postuna bürünmeyi denemiş" dedi.

Metiner'in daha 6 ay önce aynı şeyleri söylediği için kendisine terörist dediğini aktaran Karaca, Metiner için, "O halde, teröristliği hayırlı olsun" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner, Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten kişinin parti genel başkanı olmaması gerektiğini söyleyerek "Parti genel başkanlığı ile Cumhurbaşkanlığı makamının bir kişide olması, beraberinde telafisi zor üç soruna yol açabilir. Birincisi, parti devleti algısının oluşması. Cumurbaşkanının parti genel başkanı sıfatıyla yaptığı konuşmalar veya verdiği demeçlerle sert siyasi tartışmaların tarafı haline gelmesi ve bu durumda kendisine oy vermeyen vatandaşlardan kopması" diye yazmıştı.

Metiner, daha önce de AKP'ye yönelik eleştirilerini dile getirmiş ve "Ekonomik başarısızlık varsa sorumlusu iktidardır" ifalderini kullanmıştı. Metiner, parlamenter sisteme dönüş tartışmalarıyla ilgili olarak da "Siyasi sistemden rahatsız değilim, başkanlık sisteminden yanayım ama başkanlık sisteminin revize edilmesine inananlardanım" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar