AKP'li Savcı Sayan: Erdoğan'dan önce bu topraklarda işkence sesleri yükseliyordu

AKP'li Savcı Sayan: Erdoğan'dan önce bu topraklarda işkence sesleri yükseliyordu
'Altın yataklarının temellerinin atıldığı bu topraklarda altın çıkaran kepçelerin sesleri yükselecek.'

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, "Sayın Erdoğan'ın iktidarından önce bu topraklarda işkence sesleri yükseliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelmesiyle tüm zenginlikler yeniden gün yüzüne çıkarıldı" dedi.

Ağrı'nın Diyadin ilçesine bağlı Mollakara köyünde bulunan altın madeninin temel atma töreninde konuşan Sayan, PKK'nın bölgedeki zenginliklerin üzerini örttüğünü, Erdoğan'ın gelmesiyle tüm zenginliklerin yeniden gün yüzüne çıkarıldığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Bu topraklar çok çekti. 40 yıldır terör örgütü PKK'dan çekiyor. Buradaki gençlerimiz siyah cübbe giyip avukat olacaklarına siyah elbiseler giyip cezaevlerine girdiler. Buradaki gençler beyaz önlük giyip doktor olacaklarına beyaz kefen giyip mezara girdiler. Bu toprakları kanlarla suladılar. Bu toprakların zenginliklerini yok ettiler. Nasıl ki petrol yataklarımızı betonlarla kapattılarsa, buradaki zenginliğin, kardeşliğin, buradaki birliğin ve beraberliğin üzerine yabancı güçler, beton döktüler. Altın yataklarının temellerinin atıldığı bu topraklarda altın çıkaran kepçelerin sesleri yükselecek. Ama Sayın Erdoğan'ın iktidarından önce bu topraklarda işkence sesleri yükseliyordu. Bugün Kürtleri çok seviyoruz, destekliyoruz diyenlerin bu topraklarda altın yataklarının yerlerinde işkence seslerinin yükseldiğini hepimiz çok iyi biliyoruz." 

Öne Çıkanlar