Eski bakandan ‘tüm siyasetçiler ve bürokratlar hesap vermeli’ çıkışı

Eski bakandan ‘tüm siyasetçiler ve bürokratlar hesap vermeli’ çıkışı
AKP Urfa Milletvekili ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Fakıbaba ‘şeffaflık ve hukuk’ vurgusuyla hesap verme çağrısı yaptı.

17-25 Aralık soruşturmalarında adı geçen eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın "itiraf" olarak gündeme oturan "Dosyamda ne varsa doğrudur" sözlerinin ardından, AKP’den bir çıkış da Şanlıurfa Milletvekili ve eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'dan geldi.

Twitter hesabından bir açıklamadan bulunan AKP'li Fakıbaba, ‘hukuk’ vurgusuyla halka hesap verilmesini istedi. Bütün siyasetçilere ve bürokratlara ‘hesap verme’ çağrısında bulunan Fakıbaba, "Bütün siyasetçiler elbette dürüst, adaletli, demokrat olmalı, hakka ve hukuka riayet ederek halkımıza her zaman hesap verebilmelidir. Bütün bürokratlar da aynı şekilde bu değerlere bağlı olmalı ve hesap vermeleri gerektiğini unutmamalıdır" ifadelerini kullandı.

FAKIBABA’NIN MİLLETVEKİLİ OLDUĞU URFA’DA NELER OLUYOR?

Eski bakan ve Urfa Milletvekili Fakıbaba’nın bu çıkışının, kentteki kamu arazilerinin peş peşe elden çıkarmasıyla gündeme oturan AKP’li belediye başkanına tepkinin yükseldiği bir süreçte gelmesi dikkat çekti. AKP’li Urfa Büyükşehir Belediyesi’nin 10 gün arayla her biri 100 milyon lira muhammen bedelle iki ayrı arsa satışı yapıp, bazı ihalelerde adrese teslim uygulamalara gidildiğini duyuran DEVA Partisi Şanlıurfa İl Başkanı avukat Ahmet Tüysüz, "Yoksa olası erken seçim öncesi belediye malları elden çıkartılarak amaç dışı kullanım için bir rant geliri mi sağlanıyor?" diye sormuş ve AKP’li belediyeyi hesap vermeye davet etmişti. Tüysüz, "Unutmayın ki yasal olarak ‘Hesap verme sorumluluğu' kapsamında görevli ve yetkililer hesap vermek zorundadır. en önemlisi de her şeyi kılıfına uygun yapsanız dahi, vicdani bir sorumlulukla hareket etmek gerekmez mi?" ifadelerini kullanmıştı.

AKP’DE KRİZ YARATAN ÇIKIŞ

Öte yandan Fakıbaba'nın "Hesap vermeleri gerektiği unutulmamamlıdır" çıkışı ise akıllara eski bakan Erdoğan Bayraktar'ın gündemdeki yerine koruyan 17-25 Aralık soruşturmalarına ilişkin açıklamalarını getirdi. Bayraktar, "Dosyamda ne varsa, hem tapeler hem teknik takip doğrudur hem de benim telefon konuşmalarım A’dan Z’ye kadar doğrudur" demişti. Bayraktar'ın açıklamaları sonrasında AKP içerisinde kriz çıkmış, Bayraktar sonra geri adım atmıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar