AKP'li Yılmaz: Milletin kaynaklarını rant çevrelerine yedirmedik.

AKP'li Yılmaz: Milletin kaynaklarını rant çevrelerine yedirmedik.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, 'Milletin kaynaklarını çarçur edip, rant çevrelerine yedirmedik' dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Ekonomide hiçbir dönemde olmadığı kadar gelişme sağladık. Son 16 yılın ortalama büyüme hızı 5.7'dir. Ekonomimizi neredeyse 4 kat büyüttük" dedi. AKP'nin 'milletin kaynaklarını çarçur etmediği, rant çevrelerine yedirmediğini' savunan Yılmaz, 16 yılda nüfusun 15 milyon artmasının da AKP'nin başarısı olduğunu söyledi.

Van'da partisinin ilçe belediye başkan adayları tanıtım toplantısında konuşan Yılmaz, "Şimdi son bir umutları kaldı, eski Türkiye'ye dönmek isteyenlerin. Diyorlar ki 'Yerel seçimde ne yapıp edip Recep Tayyip Erdoğan'ı, Ak Parti'yi zayıflatalım, yeni tartışmalar başlatalım. Türkiye'nin ekonomisine, istikrarına zarar verelim'. Ama Türkiye buna müsaade etmeyecek" dedi.

'ENFLASYON CANAVARI KAVRAMINI KALDIRDIK'

Ekonomide hiçbir dönemde olmadığı kadar gelişme sağlandığını savunan Yılmaz, "Ekonomimizi neredeyse 4 kat büyüttük. İhracatımız 36 milyardan geçen yıl itibarıyla 170 milyar dolarla gelmiş. Enflasyon biraz arttı diye bağırıp çağıranlara sormak lazım. Ak Parti'den önce enflasyon neydi? 14 yıla bakıldığında ortalama enflasyon yüzde 70'in üzerindeydi. Biz tek hanelere düşürdük. Ekonomimize saldırılar oldu, biraz yükseldi ama bu yıldan başlayarak yeniden aşağıya gidecek ve tek haneli rakamlara ulaşacağız. Bazı yıllar üç haneli enflasyonlar yaşadı bu ülke. 'Enflasyon Canavarı' diye bir kavram vardı, Ak Parti o kavramı kaldırdı çok şükür. Şimdi yeni bir dalgalanma var ama onu da kontrol altına aldık. Daha iyi günlere gideceğiz" şeklinde konuştu.

'NÜFUS 15 MİLYON ARTTI, BUNA BAŞARI DENMEZ DE NE DENİR?'

AKP iktidara geldiğinde Türkiye'de nüfusunun 66 milyon, toplam çalışan sayısının da 19 milyonun biraz üstünde olduğunu belirten Yılmaz, 16 yılda nüfusun 81 milyona, çalışan sayısının da 29 milyona yükseldiğini söyledi. 16 yılda nüfusun artmasının da AKP’nin büyük bir başarısı olduğunu söyleyen Yılmaz, "16 yılda 15 milyon nüfus arttı, 10 milyon istihdam arttı. Buna başarı denmez de ne denir? İstikrar, güven olunca bunun her yere yansıdığını görüyorsunuz" dedi.

'BU KADAR HİZMETİ NASIL YAPTINIZ DİYE SORUYORLAR'

"Ak Parti milletin kaynaklarını çarçur etmedi. Rant çevrelerine yedirmedi. Ak Parti'den önce toplanan vergilerin yüzde 86'sı faizlere gidiyordu. Bütçe harcamalarımızın yüzde 43 faizlere gidiyordu" diyen Yılmaz, "Ak Parti sayesinde bunlar çok aşağı seviyelere geldi. Eski oranlarla bugünkü bütçeleri yapmış olsaydık, mevcut faiz harcamalarına ilave olarak 300 milyar Türk Lirası daha faize bu devlet para verecekti. Çok şükür Ak Parti'nin farkı bu. 'Bu kadar hizmeti nasıl yaptınız?' diye soruyorlar. Faize giden paralar yol, üniversite oluyor, birçok kanalla millete geri dönüyor. İstikrarımızı bozmalarına izin vermeyeceğiz, kaynaklarımızı halkımıza aktarmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar