AKP'nin Bursa adayından 'devlet düşmanı' listesi

AKP'nin Bursa adayından 'devlet düşmanı' listesi
AKP'li Aktaş'tan CHP'li Bozbey'e: Türkan Saylan, Uğur Mumcu, Nazım Hikmet, Bahriye Üçok. Nerede devlete savaş açmış varsa bir merkeze adını verdin.

ARTI GERÇEK - 31 Mart seçimlerinde yeniden aday gösterilen AKP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın, CHP Bursa Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey'i eleştirirken "devlete savaş açan kişilerin isimlerini sosyal tesislere verdiğini" iddia etmesi tepki çekti. Aktaş, "20 Senedir Nilüfer'de belediye başkanlığı yapıyorsun. Arkadaş, yaptığın nereye bir Allah dostunun, bir padişahın, bir tane Türk büyüğünün ismini verdin? Nerede bu devlete ve bayrağa savaş açmış, Türkan Saylan, Uğur Mumcu, Nazım Hikmet, Bahriye Üçok... Nerede din ve diyanetle problemli adam varsa, hepsinin ismini belirli merkezlere vermiş" dedi.

İnegöl'de yaptığı açıklamada, Mustafa Bozbey'in Emir Sultan Camisi'nde dualar eşliğinde seçim kampanyasına başlamasını eleştiren Aktaş şunları söyledi:

"Her şey o kadar tatlı tatlı gidiyor ki, seçim nelere kadir. Benim rakibi biliyorsunuz, Emir Sultan'dan başladı. Emir Sultan'ın varlığı aklına gelmiş. Kalktı dedi ki; 'Mevlidin yazarı Abdurrahman Çelebi'.  İkaz ettiler bunu dediler ki; 'Süleyman Çelebi'. Dedi bir yere ismi mi verildi... Allah'ım sen nelere kadirsin. 20 Senedir Nilüfer'de belediye başkanlığı yapıyorsun. Arkadaş yaptığı nereye bir Allah dostunun, bir padişahın, bir tane Türk büyüğünün ismini verdin? Nerede bu devlete ve bayrağa savaş açmış, Türkan Saylan, Uğur Mumcu, Nazım Hikmet, Bahriye Üçok... Nerede din ve diyanetle problemli adam varsa, hepsinin ismini belirli merkezlere vermiş. 

'FESTİVALLERDE REZİLLİK YAŞANIYOR'

Şimdi seçim zamanına geldik, Bursa gibi Osmanlı şehrinde, Emir Sultan'da dua ile başlamak... Yaptığın festivalleri, kurduğun vakıfları bunları söylemiyorum artık. Bunlar zaten evlere şenlik. Gerçekten hepimizin evladı var. Dinimizi az yaşarız çok yaşarız ama o icra edilen festivallerde nasıl rezilliklerin olduğunu ben net bir şekilde ifade etmek istiyorum" dedi. (HABER MERKEZİ)
 

Öne Çıkanlar