AKP’nin kalesi Konya’da yurttaşlar isyan etti: Yalana gerek yok, geçinemiyoruz

AKP’nin kalesi Konya’da yurttaşlar isyan etti: Yalana gerek yok, geçinemiyoruz
Konya’da TMO tarafından 5 litre yağ 99 liraya satılınca sıraya giren yurttaşlar geçinemediğini belirterek, ‘Ülkeyi kriz vurdu, vay halimize’ diyerek tepki gösterdi.

AKP’nin kalesi olarak bilinen Konya’da da yurttaşlar Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından 99 liraya satılan 5 litrelik yağ ve pirinçten alabilmek için soğuk havaya rağmen uzun kuyruklar oluşturdu. Yurttaşlar, "Zamlar bizi çok etkiledi. Geçinemiyoruz. Vay halimize" diyerek tepki gösterdi. Marketlere göre 10-15 liralık indirim için bir saattir beklediğini ifade eden bir yurttaş, "Ne yapalım kalenderiz. Zamlar bizi çok etkiledi. Marketler felaket. Yalana gerek yok, hepimiz geçim sıkıntısı çekiyoruz" dedi.

‘İHTİYAÇ MESELESİ, GEÇİNEMİYORUZ’

Kuyrukta bekleyen yurttaşlar Sözcü’ye konuştu. Bir saati aşkın süredir kuyrukta beklediğini ifade eden yurttaş, "Daha sıranın gelmesine çok var. Ne yapalım ihtiyaç meselesi, geçinemiyoruz. 10-15 lira indirim için burada bekliyoruz" dedi.

‘ÜLKEYİ KRİZ VURMUŞ, VAY HALİMİZE’

Ülkede ciddi bir kriz yaşandığını ve geçinemediklerini söyleyen bir başka yurttaş ise sitemini şu sözlerle dile getirdi:

"Bu insanlar bir teneke yağ için bekliyor burada. 2'inci teneke yağı da vermiyorlar. Bir de 5 kiloluk pirinç veriyorlar. İşte varlık kuyruğu. 1 saattir bekliyoruz. 10 milyon için bekliyoruz. Burada 60-70 yaşında insanlar sıra bekliyor. Ülkeyi kriz vurmuş. Elektrik, doğal gaz bir yandan su bir yandan. Vay halimize! "

Marketlerde markasına göre 130 ila 180 lira arasında satılan 5 litrelik zeytin yağını TMO'da 99 lira, 2 kilogram pirinç 24.50 TL'ye, 2 kilogram nohut 19 TL'ye, mercimek ise 12.75 TL'ye satılıyor.

Öne Çıkanlar