AKPM raportörü: İspanya ve Türkiye siyasi tutukluları serbest bırakmalı

AKPM raportörü: İspanya ve Türkiye siyasi tutukluları serbest bırakmalı
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi raportörü Boriss Cilevics, İspanya ve Türkiye’ye 'siyasi tutukları serbest bırakması' çağrısı yaptı.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) raportörü Boriss Cilevics, Türkiye ve İspanya’ya siyasi tutukları serbest bırakması çağrısında bulundu. AKPM’nin "Siyasetçiler görevleri esnasında yaptıkları açıklamalardan dolayı yargılanmalı mı?" başlıklı soru önergesini hazırlayan raportör Boriss Cilevics, cezaevlerindeki sayı fazlalığına dikkat çekerek, koronavirüsten kaynaklı siyasi tutukluların ilk etapta serbest bırakılacaklar arasında olması gerektiğini kaydetti.

Birçok ülkenin koronavirüs pandemisinden kaynaklı tutukluları serbest bırakma yönünde aldığı kararın olumlu karşılandığını da belirten Cilevics, cezaevlerinde pandeminin yayılması tehdidinden kaynaklı önemli bir adım olduğunu vurguladı. Cilevics, "2017 referandumunda rol oynadıkları için tutuklu olan Katalan siyasetçiler ile Türkiye’de tutuklu olan belediye eşbaşkanları, milletvekilleri de bu tedbirlerden faydalanmalıdır" dedi.

Katalan tutuklularla İspanya’yı ziyaret ettiğinde görüştüğünü de dile getiren Cilevics, bu kadın ve erkeklerin hiç kimse için tehdit oluşturmadığından emin olduğunu belirtti. Cilevics, Türkiye cezaevlerindeki tutukluların da bir an önce serbest bırakılması gerektiğini vurguladı. (MA)

Öne Çıkanlar