Meral Akşener: Böyle kalkınma olmaz, böyle ülke olmaz

Meral Akşener: Böyle kalkınma olmaz, böyle ülke olmaz
İktidarın politikalarını eleştiren Akşener, ‘Çalışanlarımızın yarısı asgari ücret alıyor. Böyle kalkınma olmaz. Böyle ülke olmaz. Nasıl çözeceğiz?’ ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul’da partisinin düzenlediği Kalkınma Kongresi açılışında konuştu. Akşener, "Çalışanlarımızın yarısı asgari ücret alıyor. Böyle kalkınma olmaz. Böyle ülke olmaz. Nasıl çözeceğiz?  İYİ eğitim politikalarımızı açıklayacağız. Beceri uyumsuzluğunu nasıl gidereceğimizi anlatacağız" ifadeleri kullandı. Bugünkü gençlerin bizlerden daha yoksul ve ümitsiz olduğunu görmek yerine onları ısrarla her fırsatta itekliyor diyen Akşener, "Kadınların ekonomiye ve toplumsal hayata dahil etmek yerine İstanbul Sözleşmesi'nden çıkıp kadınları eve hapseden bir anlayışla sosyal yardım uygulaması yapıyor" dedi.

Sözcü'de yer alan haberede Akşener’in konuşmasından satır başları şöyle;

"Ülkemiz uzun zamandır ciddiyetsizliğin ve liyakatsizliğin bayraktarlığını üstlenmiş bir iktidar tarafından yönetiliyor. Bu abuk zihniyetin milletimize yaşattıklarına maalesef şahit oluyoruz. Adeta her gün sınanıyoruz, Allah yardımcımız olsun. Olan devletimizin itibarına, memleketimizin kaynaklarına oluyor. Bu düzene dur demek için yoksullukta değil zenginlikte eşitlenen zengin mutlu ve huzurlu bir Türkiye hayalimizi gerçekleştirmek için önemli bir adım atıyoruz" dedi

Akşener, "Eğer ben bugün eğitimden akademisyenliğe siyaset yapmaktan bakanlığa birçok imkana sahip olarak karşınızdaysam bunu devletimize ve cumhuriyete borçluyum. Oysa bugünkü iktidar zamanında bizzat kendilerine sunulan fırsatları gençlerimize kadınlara engelli vatandaşlımıza sağlayamıyor. Gelir eşitsizliğinin pandemi sürecinde hız kazandığı bir dünyada devletin kapsayıcılığını milletimizden esirgiyor" ifadelerini kullandı.

‘KADINLARI EVE HAPSEDİYORLAR’

Bugünkü gençlerin bizlerden daha yoksul ve ümitsiz olduğunu görmek yerine onları ısrarla her fırsatta itekliyor diyen Akşener, "Kadınların ekonomiye ve toplumsal hayata dahil etmek yerine İstanbul Sözleşmesi'nden çıkıp kadınları eve hapseden bir anlayışla sosyal yardım uygulaması yapıyor."

‘BİZ KAYITSIZ KALMAYACAĞIZ’

Akşener, "Demografik profilimizin değiştiğini görmezden gelip genç ve kadın istihdamı konusundaki cesur adımları bir türlü atmıyor, atamıyor ya da atmak istemiyor. Bu bir zihniyet meselesi ama kimse merak etmesin AK Parti iktidarı her zamanki alışılmış çapsızlığıyla tüm bunlara kayıtsız kalsa da emin olun biz kayıtsız kalmayacağız."

Akşener, "İYİ Parti olarak fırsat eşitliğini hayatın her alkanında tesis eden haneyi değil bireyi esas alan demografik gerçekliğimizle uyumlu ekonomi politikaları uygulayarak kadının gencin çocuğun engellinin görmezden gelinmediği, kaybedenlerin olduğu bir kazanma düzeninin reddeden bir Türkiye inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.

'AKP İNSANLIK ŞUÇU İŞLİYOR'

Sözlerine devam eden Akşener, "AKP Suriyeliler olmazsa sanayi çöker diye düşünerek Türk işçilerinin yerine onları alıyor ve bir insanlık suçu işliyor. AKP işsizliği çözmeyi denemiyor.

‘BU ÜLKE BÖYLE OLMAZ’

Çalışanlarımızın yarısı asgari ücret alıyor. Böyle kalkınma olmaz. Böyle ülke olmaz. Nasıl çözeceğiz?  İYİ eğitim politikalarımızı açıklayacağız. Beceri uyumsuzluğunu nasıl gidereceğimizi anlatacağız. Beyin göçü problemimiz var. Biz kendi yeteneklerimizi ülkemizi terk etmelerine sadece seyirci kalıyoruz. Genç yeteneklerimizi ülkemizde tutmak için öncelikle girişimciliği özendirmeliyiz. Girişimcilik ekosistemini zenginleştirmek istihdam problemimizi hafifletecektir" dedi.

Öne Çıkanlar