Alec Baldwin'den setteki cinayet sonrası açıklama

Alec Baldwin'den setteki cinayet sonrası açıklama
Alec Baldwin, insanların güvenliği için film ve dizi çekimlerinde ateşli silah kullanımının sınırlandırılması için üstüne düşen her şeyi yapacağını söyledi.

Alec Baldwin'in hem yapımcısı olduğu hem de oyuncusu olduğu Rust isimli filmin setinde, kazayla görüntü yönetmeninin ölümüne, yönetmenin de yaralanmasına neden olmasının yankıları sürüyor.

BBC'de yer alan habere göre, gazetecilere konuşan aktör, polisin kendisine devam eden soruşturma hakkında konuşmamasını emrettiğinin altını çizdi.

Kaza sonrası hayatını kaybeden görüntü yönetmeni için 'O benim arkadaşımdı' diyen Baldwin, 'Birlikte film çeken çok, çok iyi bir ekiptik ve sonra bu korkunç olay oldu' ifadesini kullandı.

Yaşanan trajediyi 'trilyonda bir ihtimal gerçek oldu' şeklinde tanımlayan Baldwin bu tip kazaların çok nadir gerçekleştiğinin altını çizdi.

Ünlü aktör insanların güvenliği için film ve dizi çekimlerinde ateşli silah kullanımının sınırlandırılmasından yana olacağını ve bunun için üstüne düşen her şeyi yapacağının altını çizdi.

Birinci Adli Bölge Savcısı Mary Carmack Altwies trajediye sahne olan sette yapılan yeni arama sonrası açıklamalarda bulundu. Savcı, 'Tüm seçenekler masada. Hiç kimse göz ardı edilmedi' ifadelerini kullandı.

Bu açıklama ile savcılığın davaya son şeklini verdiği resmiyet kazanırken ABD basını çok konuşulacak yeni bilgilere ulaştı. Deadline soruşturmanın merkezindeki isimleri açıkladı.

Söz konusu habere göre, silahı Baldwin'e veren yardımcı yönetmen David Halls ve filmin silah uzmanı Hannah Gutierrez Reed davanın baş aktörleri konumunda.

AVUKATLARI DEVREDE

Deadline bu iki ismin avukat tuttuklarını, Gutierrez'in eski ABD Başsavcısı Jason Bowles tarafından temsil edildiğini, Halls'ın avukatlığını ise eski Bölge Savcısı Lisa Torraco'nun üstlendiğini sayfalarına taşıdı. Bu hamle savcılığın bu iki ismi suçlamaya hazırlandığı şeklinde yorumlandı.

Öne Çıkanlar