Alman vatandaşı ‘örgüt propagandası’ suçlamasıyla gözaltına alındı

Alman vatandaşı ‘örgüt propagandası’ suçlamasıyla gözaltına alındı
Türkiye’de 36 yaşındaki Almanya vatandaşı Osman B., sosyal medya paylaşımlarında ‘terör örgütü propagandası' yaptığı suçlamasıyla gözaltına alındı.

Süheyla KAPLAN


Alman Kanalı ARD’de yayınlanan ana haber bülteninin NDR, WDR ve Süddeutsche Zeitung’un enformasyonuna dayandırdığı haberinde, Almanya’nın Hessen eyaletinde yaşayan Osman B.’nin ailesiyle tatil yapmak üzere gittiği Antalya Havalimanı’nda gözaltına alındığı belirtiliyor.

Osman B.’nin 2011 yılında Alman vatandaşlığına geçtiği belirtilirken, savcılık söz konusu kişinin Türkiye’de herhangi bir ikamet adresinin olmadığı ve kaçma tehlikesinin bulunduğu gerekçe göstererek  gözaltında tutulduğu  kaydediliyor. Almanya Dışilişkiler Bakanlığı ise durumdan haberdar olduğunu bildirdi.

TÜRKİYE'DE HALEN 7 ALMANYA VATANDAŞI TUTUKLU 

Türkiye’de politik nedenlerden dolayı yedi Alman vatandaşı tutuklu bulunuyor.

Alman Dışilişkiler Bakanlığı zaman zaman yayınladığı Türkiye’ye sehayat uyarısında turistik amaçla gidecek olan Alman vatandaşlarının yasaklanmış grupların toplantılarına katılmaları ve sosyal medya paylaşımlarında Türk hükümetini eleştiren paylaşımlar yapmaları halinde tutuklanabileceklerini belirtiyor.

Bilindiği gibi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  Mart ayında ‘Avrupa’da Almanya’da terör örgütü toplantılarına katılıp sonra Türkiye’de tatil yapanlar için tedbir aldık. Havalimanlarından içeriye girsinler. Gözaltına alınıp yallah’ şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Öne Çıkanlar