Almanya'da RTL muhabirinden habercilik skandalı

Almanya'da RTL muhabirinden habercilik skandalı
Batı Almanya'da yaşanan sel sonrası temizlik çalışmalarına yardım etmiş gibi görünmek için üzerine çamur süren RTL muhabiri kameraya yakalandı.

ARTI GERÇEK- Almanya'da 2008'den beri RTL'de çalışan moderatör ve muhabir Susanna Ohlen, batı Almanya'da yaşanan sel felaketinden sonra bölgede yaptığı yayının daha dramatik görünmesi için üzerine çamur sürerken çekilen görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. Görüntülerin üzerine Ohlen ve RTL kamuoyunun tepkisini topladı.

Susanne Ohlen, sel felaketinden sonra sel bölgesine gidip haber yaptığı için çalıştığı TV kanalı RTL tarafından bir kahraman olarak gösterildi. Bir haberde "Susanna Ohlen, Bad Münstereifel'deki temizlik çalışmasına aktif olarak yardım ediyor ve şok edici görüntüleri çevrimiçi paylaşıyor" denildi.

Haberde çamura bulanmış Ohlen sunduğu haberde insanların nasıl acı çektiğini anlatarak izleyicileri de yardım etmeye çağırıyor.

Ancak Ohlen, gerçekte kendi üzerine çamur sürerken kayedilmişti. Görüntülerde muhabirin ellerini çamura nasıl batırdığını ve sonunda çamuru kendi üzerine sürdüğü görünüyor.

Ohlen'ın görüntüsü, 170'den fazla insanın hayatını kaybettiği sel felaketini daha dramatik hale getirmek için böyle bir yol izlediği şeklinde yorumlandı. Olayı ilk "Bild" ve "Tages Zeitung" gazeteleri haberleştirdi.

INSTAGRAMDAN ÖZÜR YAYINLADI: CİDDİ BİR HATA YAPTIM

Susanna Ohlen, perşembe akşamı geç saatlerde Instagram'dan özür dilediğini yazdı. Ohlen, "Ciddi bir hata" yaptığını ifade ederken "Önceki günlerde bölgede özel olarak yardım ettikten sonra, o sabah diğer yardım ekiplerinin ve kameranın önünde temiz olmaktan utandım" diye yazdı.

Ohlen sözlerine şu şekilde devam etti: "Daha sonra düşünmeden kıyafetlerine çamur bulaştırdım. Bir gazeteci olarak asla böyle yapmamalıydım. Etkilenen herkesin acısını umursayan biri olarak, benim başıma geldi. Üzgünüm."

RTL MUHABİRİ İZNE ÇIKARDI

Susanna Ohlen'e RTL izin verdi. Perşembe günü, bir RTL sözcüsü "Muhabirimizin yaklaşımı gazetecilik ilkeleri ve kendi standartlarımızla açıkça çelişiyor" şeklinde konuştu.

RTL sözcüsü pazartesi günü konuyu öğrenir öğrenmez Ohlen'i derhal izne çıkardıklarını ifade etti. Ancak bu aynı zamanda RTL yönetiminin haberde yapılan manipülasyonu pazartesiden beri bildiğini ancak sosyal medyada paylaşılana kadar olana bitene göz yumdukları anlamına geliyor.

Öne Çıkanlar