Almanya'nın Türkiye kökenli politikacılarından kayyımlara tepki

Almanya'nın Türkiye kökenli politikacılarından kayyımlara tepki
Almanya Sol Parti AP milletvekili Ö. Alev Demirel uluslararası dayanışma çağrısında bulunurken Yeşiller milletvekli Cem Özdemir'de cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi.

ARTI GERÇEK- Almanyalı politikacılardan, bugün atanan kayyımlara tepkiler gelmeye devam ediyor. Federal Parlamento Yeşiller milletvekili Cem Özdemir, sosyal medya hesabından tepkisini paylaştı:

"Erdoğan'ın demokrasisi: Yalnızca sevdiğiniz seçim sonuçlarını kabul edin! Aksi takdirde, sonuç "doğru" olana kadar seçimleri tekrarlayın yada seçilmişleri direk görevlerinden al! Şaka değil maalesef  üzücü bir gerçeklik. Bugün # HDP'nin Diyarbakır, Mardin ve Van Belediye Başkanları'nın başına geldi."
 


Erdoğan hükümetinin, Mart ayında yapılan seçimlerde HDP'nin adaylarının belediye başkanlığını aldığı Diyarbakır, Mardin ve Van belediye başkanlarının yerine kayyım atama kararına karşı Avrupa Parlamentosu Sol Parti milletvekili ve Avrupa Parlamentosu Türkiye delegasyonu üyesi Özlem Alev Demirel tarafından bir açıklama yayınlandı. Demirel açıklamasında, hem Türkiye içerisinde hem de uluslararası platformda HDP'li belediye başkanlarıyla dayanışma çağrısında bulundu.

Açıklamada "Bugün sabahın erken saatlerinde, Türkiye'nin 29 ilinde Erdoğan rejimi tarafından toplam 418 HDP ve DBP üyesi tutuklandı. Diyarbakır, Mardin ve Van belediye başkanları görevden alındı. Erdoğan'ın bu yılki yerel seçimler seçimi kaybetmesine verdiği tepki bu oldu.

Erdoğan Demokratik seçim sonuçlarını kabul etmeyerek, bunun yerine Türkiye'deki demokratik muhalefeti yeni bir baskının altına aldı. Bu durumla karşı karşıya kalan herkesle dayanıştığımızı belirtiyoruz.

Şu an için ihtiyaç duyulan şey, Türkiye'nin büyük bir direnişidir. Erdoğan, şimdi ülkenin güneydoğusundaki belediye başkanlarını görevden alıyorsa, yakında bu yöntemi Kürt olmayan batı bölgelerinde de uygulayacaktır. Bu nedenle Türkiye genelinde dayanışma olması özellikle önemlidir.

HDP ve DPB'ye destek olarak, İzmir ve İstanbul Büyükşehirlerinin CHP'li iki Sosyal Demokrat Belediye Başkanı'nın, Erdoğan hükümetinin mevcut keyfi kayyım atamalarına karşı çıkmalarını da memnuniyetle selamlıyoruz.
...
Erdoğan, demokratik olmayan yollarla AKP hükümetinin başlayan çöküşünü önlemeye çalışacak. Türkiye nüfusunun ondan uzaklaşmaya devam etmesi ve bunu protestolarla açıkça göstermesi halinde başarılı olamayacaktır. Aynı derecede, Türkiye'de siyasal zulüm ve baskı görenlerle uluslararası dayanışma ve buralarda Erdoğan rejimini protesto etmek de önemlidir" şeklinde ifade edildi.
 

Öne Çıkanlar