Ankara Valiliği'nden Kürtçe müzik dinlediği için öldürülen gençle ilgili açıklama

Ankara Valiliği'nden Kürtçe müzik dinlediği için öldürülen gençle ilgili açıklama
Ankara Valiliği: Konunun başka mecralara çekilerek tahrik unsuru olarak kullanılmasının iyi niyetten uzak olduğu aşikârdır.

Ankara Valiliği, Etimesgut’ta dün gece saat 22.30'da Kürtçe müzik dinlediği için kalbinden bıçaklanarak öldürüldüğü belirtilen 20 yaşındaki Barış Çakan ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Valiliğin resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre Çakan’ın Kürtçe müzik dinlediği için değil, ‘maktul ve arkadaşının, şüphelileri araç içinde ezan okunması nedeniyle yüksek sesle ve etrafı rahatsız edecek tarzda müzik dinlememeleri konusunda ikazda bulunması üzerine başladığını’ aktardı.

Valiliğin cinayete ilişkin açıklaması şöyle:

"31.05.2020 Pazar günü akşam saatlerinde meydana gelen, bıçakla adam öldürülmesi olayıyla ilgili olarak sosyal medya üzerinden kasıtlı ve yanlış iddiaların paylaşıldığı müşahede edilmesi nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

İddia edildiği gibi olay, maktul ve yanındaki arkadaşının Kürtçe müzik dinlemesine şüpheli karşı tarafın müdahalesi üzerine değil tam aksine maktul ve arkadaşının, şüphelileri araç içinde ezan okunması nedeniyle yüksek sesle ve etrafı rahatsız edecek tarzda müzik dinlememeleri konusunda ikazda bulunması üzerine başlamıştır. Maktulün arkadaşı B. A. alınan ilk ifadesinde olayın bu şekilde başladığını belirtmektedir."

CİNAYETE TEPKİYE ‘TAHRİK UNSURU OLARAK KULLANILIYOR’ NİTELENDİRMESİ

Ankara Valiliği’nin açıklamasında 20 yaşındaki gencin öldürülmesine ilişkin tepkileri ‘tahrik’ ve ‘kötü niyet’ olarak nitelendirmesi ise dikkat çekti. Şu ifadeler kullanıldı:

"Diğer yandan olayla ilgili şüpheliler derhal gözaltına alınarak gerekli adli süreç Cumhuriyet Savcılığı talimatları doğrultusunda detaylı bir şekilde sürdürülmektedir.

Konunun başka mecralara çekilerek tahrik unsuru olarak kullanılmasının iyi niyetten uzak olduğu aşikârdır."

NE OLMUŞTU?

Mezopotamya Ajansı, Ankara’nın Etimesgut ilçesi Alsancak Mahallesi’nde dün gece saat 22.30'da Ağrı Patnos'lu olduğu öğrenilen 20 yaşındaki Barış Çakan’ın Kürtçe müzik dinlediği için kalbinden bıçaklanarak öldürüldüğünü duyurdu.

Gece arkadaşlarıyla parkta oturmak için evden çıkan Çakan’ın Kürtçe müzik dinlediği için üç kişilik bir grubun saldırısına uğrayarak olay yerinde hayatını kaybettiği, saldırganların da gözaltına alındığı belirtilmişti.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar