Antalya İl Sağlık Müdürü'nden birinci doz aşıdan sonra Covid-19'a yakalananlara uyarı

Antalya İl Sağlık Müdürü'nden birinci doz aşıdan sonra Covid-19'a yakalananlara uyarı
Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, birinci doz aşıdan sonra Coronavirus'e yakalanan kişilere 28 gün sonra ikinci doz aşının yapılmayacağını bildirdi.

Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, ilk doz aşısını yaptırdıktan sonra Coronavirus'e yakalanan kişilerin 180 gün sonra aşı olabileceğini söyledi.

Şu ana kadar 372 bin kişiye birinci doz, 252 bin kişiye ise ikinci doz aşının yapılan Antalya'da birinci doz aşıdan sonra Coronavirus'e yakalanan hastalara ilişkin uyarı yapıldı. Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür tarafından yapılan açıklamada, aşının koruyuculuğunun ikinci dozdan 14 gün sonra maksimum seviyeye ulaştığı vurgulanırken şunlar kaydedildi:

 

"Coronavirus aşısının ilk dozunu olduktan sonra nadir de olsa virüs kapabiliyorlar. Hastalık geçiren diğer kişilerde olduğu gibi bu kişilere de 180 gün sonra aşı yapılacaktır. Koronavirüs aşısının koruyuculuğu ancak ikinci dozdan 14 gün sonra maksimum seviyeye ulaşmaktadır. Hiç aşı olmadan Covid-19'u geçirenlere aşı sırası gelse bile, aşılama programından sorgulandığında 'aşı için öncelikli gruptasınız ancak enfeksiyon geçirdiğiniz için şu an aşı yapılamayacağı' uyarısı gelmektedir. Bu durumda olan vatandaşlarımızın endişe etmemesi gerekmektedir. 180 gün sonra sistemde aşı yapılabilir duruma gelmektedir." 

Öne Çıkanlar