Muhabirimiz Derya Okatan serbest bırakıldı

Muhabirimiz Derya Okatan serbest bırakıldı
Sabah saatlerinde evi basılarak gözaltına alınan Artı Gerçek Ankara muhabiri Derya Okatan serbest bırakıldı.

ARTI GERÇEK - Sabah saatlerinde evi basılarak gözaltına alınan Ankara muhabirimiz Derya Okatan, serbest bırakıldı. Sabah erken saatlerde polislerin evinde yaptığı aramadan sonra gözaltına alınarak Ankara Emniyet Müdürülüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürülen Okatan'a geçmişte yaptığı sosyal medya paylaşımları ve bir ihbar gerekçesiyle gözaltına alındığı söylendi. Okatan, gözaltı için "Zamanlama biraz manidar" dedi. 

Okatan, geçtiğimiz günlerde Ankara'da tutuklu avukatların serbest bırakılması talebiyle yapılan eylemde gözaltına alındığı sırada bir polisin tacizine uğrayan üniversite örencisi Merve Demirel'le röportaj yapmıştı. Röportaj kamuoyunda ses getirmiş, sosyal medyada binlerce kullanıcı tarafından paylaşılmıştı.

'AVUKATIMLA GÖRÜŞMEM ENGELLENDİ'

Serbest bırakılmasının ardından yaşananları anlatan Derya Okatan, polisin sabah saat 07.00'de ailesiyle birlikte kaldığı eve gelerek arama yaptığını söyledi. Arama tutanağını imzalamaktan imtina ettiği için gözaltına alınırken yanına para ve sürekli kullandığı ilacı almasına izin verilmediğini belirten Okatan, "Daha sonra emniyete götürüldüm. Saat 10.00'da ifademin alınacağı söylendi. Avukatımı beklemek istediğimi söyledim. Ancak 'avukatından ses yok' dediler. 3 saat bekledikten sonra barodan avukat talep ettim. Barodan avukat gelmesi üzerine ifademi verdim. Ancak bana 'avukatından ses yok' derken, arayan avukatıma da 'İfadesini saat 15.00'te alacağız' dediklerini öğrendim. Avukat birkaç kez aramış ama görüşmemiz engellendi" dedi.

'ZAMANLAMA MANİDAR'

Gözaltı gerekçesi olarak geçmişte yaptığı sosyal medya paylaşımlarının gösterildiğini söyleyen Okatan, "Yaptığım haber paylaşımları ve bir ihbar nedeniyle gözaltında olduğumu söylediler. Tacize uğrayan Merve Demirel’le yaptığım röportaja dair herhangi bir şey sorulmadı. Ancak suçlama konusu yapılan şeylerin üzerinden 1 seneden fazla geçmesinden sonra gözaltına alındım. Zamanlama biraz manidar. İfademin ardından savcılığa çıkarılmadan, savcının kararıyla serbest bırakıldım" dedi.

ÖNDEROĞLU: BİR TACİZE NASIL MEŞRUİYET KAZANDIRILDIĞINI GÖRDÜK

Okatan'ın gözaltına alınmasına ilişkin Artı TV'ye konuşan Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, "Bu olayla ekranlara yansıyan bir tacize politik ellerle nasıl meşruiyet kazandırıldığını gördük" dedi. Bir gazetecinin bu olayı kamuoyunda daha fazla yaymasının istenmediğini söyleyen Önderoğlu, "Derya'nın gözaltına alınması, politik eller tarafından bu konuya bir son verilmek istendiğini gösteriyor" dedi.

OKATAN'IN GÖZALTINA ALINMASINA SOSYAL MEDYADA TEPKİ

Muhabirimiz Derya Okatan'ın gözaltında bulunduğu sürede sosyal medyada birçok kişi ve kurumdan tepki geldi.

O tepkilerin bazıları şöyle: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TACİZE UĞRAYAN KADINLA YAPTIĞI RÖPORTAJ SES GETİRMİŞTİ

Okatan, son olarak Ankara'da gözaltına alınırken polisin cinsel saldırısına uğrayan Merve Demirel ile röportaj yapmıştı. Demirel röportajda, "Polisin haysiyetsizce yaptığı muamelenin yarattığı utanç kesinlikle polise aittir. Bu utanç bana yüklenemez. Haysiyetsizleştirilen, itibarsızlaştırılan ben değilim, tacizci polistir. Toplumda böyle bir algı var; tecavüzcülerin, tacizcilerin, onursuzca muamele yapanların yarattığı utanç kadınlar üzerine yüklenmeye çalışılıyor. Bu utanç onlara aittir. Bu bilinci kazandığımızda biz kadınlar olarak kesinlikle utanmamalıyız" demişti.

İLGİLİ HABER: POLİSİN TACİZ ETTİĞİ KADIN: BU UTANÇ BANA DEĞİL POLİSE AİT

EMNİYET, POLİSE SAHİP ÇIKMIŞTI

Daha sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada tacize uğrayan Demirel'in babası 'FETÖ’cü olmak'la suçlanmış, açıklamada "Örgüt mensuplarınca gündeme getirilen bu ve benzeri görüntülerin amacı, emniyet teşkilatını yıpratmak, görev alan personeli teşhir ederek moral ve motivasyonunu bozmak, görev yapmasını engellemeye çalışmak amaçlı olup, şahıslar tarafından kullanılan sosyal medya hesaplarında emniyet teşkilatı ve personeli hakkında yapılan tehdit, hakaret, personeli hedef gösteren vb. paylaşımlar hakkında cumhuriyet başsavcılığına birden fazla suç duyurusunda bulunulmuştur" denilmişti.

İLGİLİ HABER: ANKARA EMNİYETİ'NDEN TACİZ AÇIKLAMASI: 'BABASI FETÖ'CÜ'

SOYLU, TACİZE UĞRAYAN KADIN İÇİN 'PROJE KADIN' DEDİ

Olayın gündemde kalmaya devam etmesinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, tacize uğrayan Merve Demirel'i 'proje kadın' sözleriyle hedef almıştı. Görüntülerde Demirel'i taciz ettiği görülen polise sahip çıkan Soylu, "Yasadışı eylem yapıp direnirseniz, uyarılardan sonra kargatulumba gözaltına alınırsınız. Eğer taciz varsa üzerine ilk biz gideriz. Hayatı kendi gibi düşünmeyenleri tacizle geçenlerin 'Babası FETÖ'den ihraç, kardeşi DHKP-C'li proje kadın' üzerinden polisi ezmesine müsaade etmeyiz" demişti.

AKP'Lİ VEKİL, 'TELAŞLA YAPILAN BİR HAREKET' DEDİ

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin de polis memuruna sahip çıkarak, "Bir telaş içerisinde, bir kişiyi arabaya yerleştirmeyle alakalı telaşın verdiği yanlış bir hareket" demişti. Zengin, görüntülerin basında yer almasına ilişkin ise "Ben o görüntüleri izledim, hem emniyet müdürlüğünün çektiği görüntüleri izledim hem de olay esnasında çekilen görüntüleri izledim. Bu görüntüler kamuoyuna dağıtılırken, bence kastı aşan bir şekilde, olaydan öte emniyet teşkilatını tahkir etmek üzere bir üslup kullanılıyor" ifadelerini kullanmıştı.

İLGİLİ HABER: AKP'Lİ VEKİLDEN POLİS TACİZİNİ AKLAYAN YORUM

Öne Çıkanlar