Fabrikadaki işçilerin yakınları: Geçmiş yıllardaki patlamaların ardından fabrika neden kapatılmadı

Fabrikadaki işçilerin yakınları: Geçmiş yıllardaki patlamaların ardından fabrika neden kapatılmadı
4 kişinin hayatını kaybettiği havai fişek fabrikasının infilak etmesinin ardından patlamaların devam ettiği Sakarya'nın Hendek ilçesine giden Artı TV, gelişmeleri yerinde takip ediyor.

ARTI GERÇEK- Sakarya'nın Hendek ilçesi bu sabah şehrin bir çok noktasından duyulan patlamayla sarsıldı. İçinde 110 ton patlayıcının olduğunun öğrenildiği havai fişek fabrikasında, yaklaşık 200 çalışanın da içeride bulunduğu sırada infilak etmesiyle en az 4 kişinin hayatını kaybettiği ve biri ağır 97 kişinin yaralandığı açıklandı.110 ton mühimmatın infilak ettiği fabrika için Erdoğan, güvenlik önlemlerinin yeterli olduğunu söylemişti

'110 TON PATLAYICININ İNFİLAK ETTİĞİ FABRİKADA PATLAMALAR DEVAM EDİYOR'

Artı TV, şiddetli patlamaların ardından endişeli bekleyişin sürdüğü Sakarya'nın Hendek ilçesine giderek gelişmeleri yerinde takip ediyor.

Bölgeye ulaşan Artı TV muhabiri Rojda Altıntaş ve Kameraman Özgür Söylemez'in aktardığı son bilgilere göre, patlamaların sürdüğü ilçeye panik ve endişe hakim.

Bölgeden gelen son bilgilere göre, infilak eden Büyük Coşkunlar Piroteknik Kimya Sanayi Havai Fişek Tic. Ltd. fabrikasının, Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun ve ortakları Ali Rıza Ergenç ile Nazim Zeren'e ait olduğu belirlendi.


Patlamaların ardından fabrikada çalışanların ailelerinin endişeli bekleyişi sürüyor. 

DAHA ÖNCE 6 KEZ İNFİLAK EDEN FABRİKA İÇİN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 'GÜVENLİ' DEMİŞTİ 

Patlamanın olduğu fabrika 15 bin metrekare bir alan üzerine kurulu 6 binadan oluşuyor. Şirket patlamanın meydana geldiği yeni binasına 2007 yılında taşındı. Patlama da bu binaların olduğu Sakarya'nın Hendek ilçesine bağlı Yukarı Çalıcatepe mevkisinde oldu. Fabrikanın bulunduğu arazi ise 300 dönüm büyüklüğünde.

Daha önceki tarihlerde 6 kez patlama meydana gelen fabrika için AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm güvenlik önlemlerinin alındığını ve fabrikanın güvenli olduğunu açıklamıştı. 

'ÇALIŞMA BAKANI 'AFET' DEDİ AMA BU BİR İŞÇİ KATLİAMI'

Artı TV'ye bağlanan İSİG Meclisi Üyesi Murat Çakır, Fabrikada daha evvelki yıllarda da 5-6 patlama meydana geldiğini hatırlatarak fabrikanın patlamaların ardından ismini değiştirerek üretimine devam ettiğini söyledi. Çalışma Bakanı'nın patlamalara 'afet' demesine tepki gösteren Çakır, yaşananın bir işçi katliamı olduğunu belitti.

SAKARYA BELEDİYE BAŞKANI: TABLO ÇOK VAHİM, YARALILARIMIZI ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORUZ

Yangının söndürüldüğü binalatın olduğu bilgede açıklama yapan Sakarya Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, "Vahim bir tablo var. Yaralılarımızı çıkarmaya çalışıyoruz. Hâlâ patlamalar devam ediyor. Düzce ve Kocaeli’den yardım istedik, bütün ekiplerden yardım istiyoruz"  diye konuştu.

Ayrıntılar geliyor

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar