Artık camilerde yaşlılara oturacak yer yok

Artık camilerde yaşlılara oturacak yer yok
Genelde yaşlı insanların sağlık sorunları nedeniyle ibadetini sürdürdüğü sıralar camilerden kaldırılmaya başlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, cami ve mescitlerdeki sabit oturakların kullanımına ilişkin açıklamasının ardından camilerde genellikle yaşlı ve engellilerin kullandığı oturaklar kaldırılmaya başlandı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili,"Doğru olanı, sağlıklı bir insan için gereken, namazın kıyam, rüku ve secdesiyle kılınması. Eğer ayakta duramıyorsa oturarak, hatta oturarak da kılamıyorsa yana yatarak ima ile namazını kılabilir. İslam dini kolaylık dinidir. Ama namazı saflardan ayrı bir bölüm oluşturarak sandalyeler, tabureler ya da yere sabitlenmiş sıralar üzerinde kıldığınız zaman camiye uymayan, başka dinlerin ibadet alanlarını hatırlatan ve ona benzeyen birtakım görüntüler ortaya çıkıyor. Bunlara engel olmamız gerekiyor. Genelgeyle buna engel olduğumuzu düşünüyorum" demişti.

Gaziantep’in İslahiye ilçesindeki camilerde bulunan tabure ve sandelyeler kaldırılmaya başlandı.İlçe Müftülüğü görevlileri tarafından Site Camisi'nde sabit oturakların kaldırılması ile camilerde düzenleme yapıyor.

NEREYE OTURACAKLAR?

İlçe Müftüsü Ramazan Yıldırım, camilerde gereksiz yere oluşmuş düzensizliği ortadan kaldırmak için gereken gayreti göstereceklerini belirterek, "Burada temel hareket noktamız, vatandaşlarımızın namazlarının sağlıklı ve sıhhatli olması gayesidir. Camilerimizde hiç hoş olmayan bazı görüntüler oluşmakta. Sıralar, sandalyeler, sabit oturaklar giderek namazın asli ruhuna uygun düşmeyecek şekilde camileri işgal etmeye başladı" dedi.

Müftü Yıldırım vatandaşların kendi taburelerini getirebileceğini belirterek, "Camilerde sabit oturaklardan müstakil mekanlar oluşturulmayacağı, ihtiyaç duyanların yanında getirdiği katlanabilir tabure ile safların arasına girerek namaz kılabileceği ifade edildi.


 

Öne Çıkanlar