Aygün’ün 'hayır için' dediği okulun arkasından vergi avantajı çıktı

Aygün’ün 'hayır için' dediği okulun arkasından vergi avantajı çıktı
Mansur Yavaş'ı hedef gösteren Aygün’ün, 'Hayır için yaptıracaktım' dediği okulun arkasında milyonluk vergi avantajı olduğu, İmar Daire Başkanının 2017'deki bir yazısıyla ortaya çıktı.

Eski CHP Milletvekili ve iş adamı Sinan Aygün’ün, "Hayır için yaptıracaktım" dediği okulun arkasından vergi avantajı çıktı. Aygün’ün Togo Kuleleri’ne sağlanan imar artışı karşılığında belediye yapmayı vadettiği okulun, "Eğitime yüzde 100 Destek Projesi" kapsamında yapılmayı planlandığı ve vergiden düşüleceği ortaya çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) meclis üyelerinin kendisinden 25 milyon TL rüşvet istediğini iddia eden ve bunun üzerinden ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef gösteren iş insanı ve CHP eski milletvekili Sinan Aygün'ün projesiyle ilgili önemli bir detay ortaya çıktı.

Kamuoyunda son dönemde Sinan Aygün’ün TOGO Kulelerine Melih Gökçek zamanında elde ettiği imar avantajı tartışılırken olayın bir başka boyutu olduğu da ortaya çıktı. 

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre Sinan Aygün’ün, "Hayır için okul yaptırma" söyleminin arkasında milyonluk vergi avantajı bulunduğu öğrenildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazdığı 21.07.2017 tarihli yazıya göre, Sinan Aygün’ün TOGO Kulelerinde sağlanan imar artışı karşılığında belediyeye yapmayı vadettiği okulun aslında, "Eğitime yüzde 100 Destek Projesi" kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yapmayı taahhüt ettiği belirlendi.

İMAR DAİRE BAŞKANININ YAZISI: HAYIR AMAÇLI OLMAKTAN ZİYADE…

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Ömer Faruk Erciyes imzasıyla hazırlanan yazıda şu ifadelere yer verildi:

"Söz konusu okulun yapımının, ‘Hayır amaçlı olmaktan ziyade’ Büyükşehir Belediye Meclisimizin 27.11.2016 tarih ve 2368 sayılı Kararına göre onaylanan imar planının 14 no’lu plan notunda bulunan, ‘Büyükşehir Belediyesinin ya da ilgili kamu kuruluşunun sağlayacağı altyapısı tamamlanmış imarlı bir eğitim parseli üzerine M.E.B. 2000.15 Tip projelerinden (32 derslikli lise) bir okulu bedelsiz (hibe) olarak 13911 ada 16 no’lu parseldeki yapılarla eş zamanlı ve anahtar teslimi yapılmadan 13911 ada 16 parsele iskan ruhsatı verilemez’ maddesindeki mükellefiyete binaen yaptırılmak zorunda olunduğu hususları dikkate alınarak tarafınızdan yapılan protokol ve alınan taahhüdün bu doğrultuda düzeltilmesi için bilgilerinizi ve gereğini arz ederim."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar