Aysel Tuğluk için 1000 Kadın Platformu’ndan iki günlük eylem

Aysel Tuğluk için 1000 Kadın Platformu’ndan iki günlük eylem
Aysel Tuğluk için 1000 Kadın Platformu, Kobanê Davası’na SEGBİS’le katılması istenilen Aysel Tuğluk için sosyal medya üzerinden '#AyselTuğlukaişkenceyeson' hashtagi ile eylem başlatacak.

Aysel Tuğluk için 1000 Kadın Platformu, Kobanê Davası’nda mahkeme heyetinin hasta tutuklu Kürt siyasetçi Aysel Tuğluk’un 1 Ağustos’da duruşmada hazır edilmesi kararına ilişkin açıklama yaptı.  Açıklamada, Aysel Tuğluk’un ilerleyen hastalığı nedeniyle tek başına basit gündelik işlerini yapamayacak, yaşamsal gereksinimlerini sağlamayacak durumda olduğu belirtildi.

 Tuğluk’a verilen "tek başına cezaevinde yaşamını sürdüremez" raporlarına rağmen Adli Tıp Kurumu’nun (ATK)  3. İhtisas Kurulu son raporunda da "Cezaevinde tek başına hayatını idame ettirebilir" kararının verildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, "Süren davasının son duruşmasında ise mahkeme başkanı ‘ifade veremeyecekse bile gelsin ifade veremeyeceğini söylesin ve yerine avukatı savunma yapsın’ diyerek Aysel’i ifade vermeye zorla getirilmesi için SEGBİS odasında hazır edilmesi talimatını vermiş bulunmaktadır.

Mahkemenin Aysel Tuğluk’a yönelik işkence boyutuna ulaşan bu tutumuna karşı çıkmak ve Aysel'in derhal serbest bırakılmasını talep etmek için, Aysel Tuğluk İçin 1000 Kadın çağrısıyla; 30 ve 31 Temmuz’da saat 21.00’da  ‘#AyselTuğlukaİşkenceyeSon’ hashtagi altında sesimizi haykırıyor, hazırladığımız videoları hep beraber paylaşıyoruz" denildi.

DAVAYA KATILIM ÇAĞRISI

Platform, Sincan Cezaevi Kampüsü’nde 1 Ağustos’ta devam edecek Kobanê Davası’na başta barolar ve kadın örgütleri olmak üzere tüm demokratik kitle örgütlerinin katılması için çağrı yaptı.

Öne Çıkanlar