Bakan Soylu bekçiler hakkındaki şikâyetleri görmezden geldi

Bakan Soylu bekçiler hakkındaki şikâyetleri görmezden geldi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sık sık vatandaşlara uyguladıkları şiddetle gündeme gelen bekçiler hakkındaki şikâyetlerle ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

ARTI GERÇEK- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun çarşı ve mahalle bekçileriyle ilgili Ocak ayında verdiği soru önergesini yanıtladı.

Bakan Soylu, bekçilerin görev ve yetkileri konusunda "Çarşı ve Mahalle Bekçileri, 772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu kapsamında ve kanunların vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde görev ifa etmekte olup, bir suç ve kabahat işlenmesini önlemek, suç işlendikten sonra kaçan faillerin yakalanmasını sağlamak, hakkında yakalama emri veya zorla getirilme kararı olan kişileri tespit etmek, kişilerin hayatı ile vücut bütünlüğü veya mal varlığı bakımından topluma yönelik mevcut veya muhtemel bir tehlikeyi önlemekle görevlidir" açıklaması yaptı.

SEZGİN TANRIKULU'NUN SORULARINI YANITSIZ BIRAKTI

Yanıtında bekçilerin, Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu’nun 16. maddesinde belirtilen hallerde silah kullanabildiği hükmünü de hatırlatan Bakan Soylu, 24 Şubat 2020 tarihi itibariyle 21 bin 672 bekçinin görev yaptığı bilgisini verdi.

Ancak Bakan Soylu, Sezgin Tanrıkulu’nun "Çarşı ve mahalle bekçilerinin görevi kötüye kullandıklarına ilişkin toplam kaç şikâyette bulunulmuştur? Yapılan şikâyetlerin güncel akıbeti nedir? Mevcut genel kolluk kuvvetlerinin tüm görev ve yetkileri göz önüne alındığında çarşı ve mahalle bekçileri adı altında istihdam alanı oluşturulmasının gerekçesi nedir?" sorularını ise yanıtsız bıraktı.

Öne Çıkanlar