Baldwin'in silah kazasının ardından gerçek mermi çıktı

Baldwin'in silah kazasının ardından gerçek mermi çıktı
Amerikalı oyuncu Alec Baldwin’in 'Rust' film setinde sebep olduğu trajik olayda, kendisine ‘kurusıkı’ denilerek verilen silahın içinde gerçek mermi olduğu ortaya çıktı.

Baldwin’in, film çekimi sırasında silahı ateşlemesinin ardından, görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in ölümü, filmin yönetmeni Joel Souza’nın yaralanmasıyla sonuçlanan olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

VOA'nın aktarımına göre, New Mexico eyaletinin başkenti Santa Fe’de kurulan film setinde tüm faaliyetler askıya alındı. Santa Fe Şerifi Adan Mendoza’nın ekibinden Dedektif Joel Cano, Baldwin’e silahı ‘kurusıkı’ diyerek veren yardımcı yönetmenin de silahta gerçek mermi olduğundan habersiz olduğunu aktardı.

Dedektif Cano, Santa Fe’nin güneyindeki Bonanza Deresi Çiftliği’nde, "Rust" filminin provasında yaşanan olayın kameralarda kaydı olup olmadığının henüz netleşmediğini söyledi.

SETTEN AYRILANLAR OLMUŞTU

Sette, kurusıkı silahlarla ilgili güvenlik önlemleri dahil çalışma koşullarındaki genel eksikliklerle ilgili soru işaretleri de kazadan sonra tartışmaya açıldı. Los Angeles Times ve Deadline Hollywood gazetelerinde yer alan bir habere göre, bir kişinin ölümü, bir kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan trajik olaydan birkaç saat önce, kameraman ekibinden 6-7 kişi setten ayrılmıştı.

Deadline Hollywood’un haberinde, kamera ekibi üyelerinden birinin özel sosyal medya hesabından paylaştığı, "Üç haftadır ücretlerin ödenmemesinden otel rezarvasyonlarındaki eksikliklere, Corona virüsü önlemlerinin yetersizliğine ve hatta silahla ilgili güvenlik eksikliğine varana kadar her şeyi dile getirmiştik. Sette güvenlik zayıftı, nokta!" ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar