‘Barınma sorunu yaşayan kadın öğrenciler tacize maruz kalıyor’

‘Barınma sorunu yaşayan kadın öğrenciler tacize maruz kalıyor’
Okulların açılması ile birlikte barınma sorunu kadın öğrenciler için güvenlik sorununa dönüştü. Yenigün Kadın Dayanışma Derneği, öğrencilerin tacize maruz kaldıklarını söyledi.

Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği, barınma sorunu yaşayan kadın öğrencilerin tacize maruz kaldıklarına dikkat çekmek amacıyla Seyit Rıza Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi. "Okulda, yurtta, sokakta tacize karşı kadınlar ayakta" pankartının açıldığı açıklamaya, kentte bulunan kadın kurumları ile üniversite öğrencileri katıldı.

Açıklamayı yapan dernek başkanı Çağla Yolaşan, barınma sorunu yaşayan öğrencilerin sokakta kaldığını ve tacize maruz kaldıklarını söyledi.

Sokakta kalan ve derneklerine başvuruda bulunan kadın öğrencilerin taciz edildiklerini kendilerine beyan ettiklerini ifade eden Yolaşan, "Tacize maruz bırakılmış öğrenciler, kolluk güçlerine durumu bildirdiklerinde gece geç saatte sokakta oldukları için yaşadıklarını ‘hak ettikleri’ ima edilmiştir. Bazı kadın öğrenciler, geçici olarak barındıkları yerlerde yine tacize maruz bırakılmış ve kaldıkları yerlerdeki yetkililer bu soruna karşı kayıtsız kalmıştır" dedi.

'KADINLAR YURDA GİDERKEN TACİZ EDİLİYOR'

Öğrenci yurtlarının şehrin en ücra köşelerinde inşa edildiğini ve bu durumun kadın öğrenciler açısından büyük bir problem teşkil ettiğinin altını çizen Yolaşan, "Özellikle hava karardıktan sonra daha da tekinsiz hale gelen yurt yolları, kadın öğrencilerin özgürlük ve güvenlik haklarını gasp eder hale geliyor. Endişeyle bu yolları yürümek zorunda kalan kadınlar, yurda giderken taciz ediliyor. Neredeyse her gün, sokaklarda tacizle mücadele etmek durumunda kalan kadın öğrencilerin haberlerini alıyoruz. Güpegündüz ve şehrin en kalabalık yerlerinde alenen kadınları taciz etmekten çekinmeyen bir zorbalıkla karşı karşıyayız" şeklinde konuştu.

Tacize karşı kadınların yanında olduklarını belirten Yolaşan, "Her yerde ve her saatte eşit ve özgür bir kentte yaşama hakkımızı gasp ettirmeyeceğiz" dedi. (MA)

Öne Çıkanlar