Barış Çakan'ı öldüren faile atanan avukattan açıklama

Barış Çakan'ı öldüren faile atanan avukattan açıklama
Çakan'ı öldüren faillerinden birisi için atanan avukattan soruşturması süren dosyaya dair açıklama

ARTI GERÇEK- Ankara'da dün yaşanan cinayetin nedenine ilişkin aile ve devlet kurumlarından farklı açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Kürtçe müzik dinlediği gerekçesiyle öldürüldüğü haberinin ardından savcılık ve aile bireylerinden farklı açıklamalar gelmişti. 

Gözaltına alınan faiillerden birine Ankara Barosu tarafından müdafi olarak atanan Av. Fatma Bodur Gönülal, olayın tanık ve ifadelerde 'Kürtçe müzik' ifadesinin yer almadığını söyledi.

Sosyal medya hesabından, "Sevgili Barış Çakan ’ın ölümü oldukça üzücü, gencecik bir fidan vaktinden önce göçüp gitti bu dünyadan. Irkçı her düşüncenin her zaman tam karşısında bir insan ve bu soruşturmada Ankara Barosu tarafından görevlendirilen bir müdafii olarak açıklama yapma gereği duydum" diyen Gönülal dün gece yaşananları ve dosyanın içeriğini anlattı.

Henüz soruşturma aşamasında olduğunun altını çizen Gönülal, "01.06.2020 tarihinde saat 02.10’da Ankara Barosu Cmk sistemi tarafından iş bu dosyaya şüphelilerden birinin müdafii olarak atandım ve saat 02:50’de Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosuna intikal ettim.

KÜRTÇE MÜZİK İDDİASI BULUNMAMAKTA

Büroya ulaştığımda dosya ile ilgili tüm evrakları inceledim (maktülün olay anında yanında bulunan arkadaşı, görgü tanıkları ve tüm şüphelilerin ifadeleri) ve ardından şüpheli ile özel görüşmemi gerçekleştirdim.

Dosya kapsamında gerek Sevgili Barış Çakan ‘ın olay esnasında yanında bulunan arkadaşının, gerek görgü tanıkları ve diğer şüphelilerin ifadelerinde hiç bir şekilde Kürtçe müzik dinlenildiği için öldürülme gibi bir iddia bulunmamaktadır.

 

DOSYADA YÜKSEK SESLİ MÜZİK YER ALIYOR

Dosya soruşturma aşamasında olup nihai sonuca elbette kovuşturmanın sonucunda ulaşılacaktır. Ancak şu aşamada meydaya yansıyan bilgiler hiç bir şekilde dosya kapsamında yer almamaktadır.

Medyaya yansıyanın aksine olayın, şüphelilerin park halindeki araçta yüksek sesle müzik dinlemeleri üzerine, Barış’ın yanında bulunan arkadaşının şüphelileri uyarmasının ardından başladığı yönünde ifade birliği vardır.

Sebep her ne olursa olsun Barış Çakan‘ın öldürülmesi asla kabul edilemez. Işıklar içinde uyusun" şeklinde yazdı.

ÇAKAN'IN AVUKATI DA 'KÜRTÇE MÜZİK' NEDENİYLE DEĞİL AÇIKLAMASI YAPTI

Bu arada dosyaya Ankara Barosu tarafından bir avukat daha atandı. Avukat İbrahim Halil Şeker, olay sırasında Barış Çakar'ın yanında bulunan ve bütün yaşanana tanık olan olduğu belirtilen yakın arkadaşının avukatı olarak görevlendirildiğini sosyal medyadan duyurdu

İbrahim Halil Şeker, "Barış Çakan‘ın öldürülmesi dosyasına Ankara Barosu tarafından görevlendirilen bir diğer avukat benim. Olay anında Barış Çakan‘ın yanında bulunup tartışmaya katılan ve neredeyse tüm olaylara şahit olan yakın arkadaşının avukatı olarak görevlendirildim.

Maktul Barış Çakan‘ın olay anında yanında bulunup şüphelilerle tartışan ve darp edilen yakın arkadaşının vermiş olduğu ve tüm dosya kapsamındaki ifadelere göre, Kürtçe müzik dinlenildiği için öldürülme olayı söz konusu değildir.

Nihai karara yargılama sonunda ulaşılacak olmasıyla birlikte, tüm dosya kapsamından da görüleceği üzere, öldürülen kişi müzik dinleyen değil, yüksek sesle müzik dinlenildiği için uyarı yapan iki kişiden biridir. Diğer kişi ise görevlendirildiğim müştekidir." diye yazdı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar