Barış mücadelesinin önde gelen ismi Mele Şeyhmus Çelebi hayatını kaybetti

Barış mücadelesinin önde gelen ismi Mele Şeyhmus Çelebi hayatını kaybetti
Kızıltepe’de yaşayan ve ömrü boyunca barış mücadelesi içinde yer alan DİK üyesi Mele Şeyhmus Çelebi Sivil Cuma Namazları'nın da öne çıkan gelen imamlarındandı.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşayan Demokratik İslam Kongresi (DİK) üyesi Mele Şeyhmus Çelebi hayatını kaybetti. Dün gece rahatsızlanarak, kaldırıldığı özel bir hastanede tedavi altına alınan Çelebi, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çelebi’nin cenazesi Kızıltepe’de toprağa verildi.

Ömrünü barış mücadelesine adayan Mele Şeyhmus Çelebi’nin oğlu Mehmet Nur Çelebi, 28 yılı aşkın bir süredir cezaevinde tutulurken, kendisi DİK üyeliğinin yanı sıra bugüne kadar Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYDER),  Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Derneği (MEYADER), Mardin Din Alimleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (MADAYDER) yöneticiliklerinde bulundu.

Sivil Cuma Namazları'nın önde gelen imamlarından biri olan Çelebi, din alimleri adına IŞİD'in Kobanê’ye dönük saldırıları sırasında Suruç sınırındaki nöbetten, 2015-2016 yıllarında Kürt kentlerindeki sokağa çıkma yasakları sırasında tutulan tüm eylem ve nöbetlerde yer aldı. Yine bölgede birçok kan davası ve kavgalı ailenin barıştırılmasında da Çelebi büyük rol alan isimlerden biri oldu. (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar