Bebek sahilinde seks yapanlardan Özgür K. tutuklandı

Bebek sahilinde seks yapanlardan Özgür K. tutuklandı
İstanbul Beşiktaş Bebek sahilinde seks yapan şahsılarla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklandı.

İstanbul Beşiktaş'ta bulunan Bebek sahilinde iki kişinin cinsel ilişkiye girerken kaydedilen videosu sosyal medyada kısa sürede yayıldı. Görüntülerdeki kişilerin yabancı uyruklu ya da mülteci olduğu iddialarıyla yapılan paylaşımlar hakkında valilikten açıklama geldi. Özgür K ve C.M. T. hakkında 'uyuşturucu kullanmak, çocuk istismarı, görevli memura mukavemet, hayasızca hareket, kasten yaralama' suçlarından kayıtlar olduğu belirtildi.

BAŞSAVCILIK: KADIN BEDEN VE RUH SAĞLIĞI BAKIMINDAN KENDİNİ KORUYAMAYACAK DURUMDA

Konuya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan yazılı açıklamada İstanbul Adli Tıp Şube Müdürlüğünden alınan rapor doğrultusunda C. M. T.'nin kendisini beden ve ruh bakımından savunamayacak durumda olduğuna ilişkin kuvvetli şüphe bulunduğu aktarıldı.

ERKEK HAKKINDA 'KADINA CİNSEL SALDIRI' SUÇUNDAN SORUŞTURMA AÇILDI  

Bu nedenle erkek şüpheli Özgür K. hakkında "cinsel saldırı ve hayasızca hareketler" suçlarından soruşturma yapıldığı bilgisine yer verilen açıklamada, şüphelinin tutuklanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiği kaydedildi.

Hakimliğe sevk edilen şüpheli Özgür K. üzerine atılı suçlardan tutuklandı.

Açıklamada, C. M. T. hakkında da "hayasızca hareketlerde bulunma" suçundan soruşturma başlatıldığı, ilgili kanun kapsamında Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gözlem altına alınması hususunda Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinden karar talep edildiği vurgulandı. Kadın şüpheli savcılığın talebi üzerine hastanede gözlem altına alındı.

Gazeteci Seyhan Avşar ise Özgür K.'nin Türkiye vatandaşı, C. M. T adlı kadının ise Polonya vatandaşı olduğu bilgisini paylaştı.

Sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından İstanbul Valiliği görüntülerdeki kişilerin gözaltına alındığını açıklamış ve şu açıklamayı yapmıştı: "30 Mayıs 2022 Pazartesi günü Beşiktaş ilçemiz Bebek sahilinde Ö.K ve C.M.T adlı şahısların halka açık alanda alenen hayasızca harekette bulundukları tespit edilmiştir.

Güvenlik güçlerimizce yakalanan şahıslar hakkında "Hayasızca Hareket" suçundan adli soruşturma başlatılmıştır.

Yapılan incelemede, şüpheli Ö.K.’nın aralarında ‘Uyuşturucu kullanmak, çocuk istismarı, görevli memura mukavemet’ gibi suçlardan (11); Şüpheli C.M.T.’nın ise ‘Hayasızca Hareket, Kasten Yaralama’ suçlarından 8 kaydı bulunduğu anlaşılmıştır."

ÇIRILÇIPLAK GÜNEŞLENEN KİŞİNİN AKLİ DENGESİ YERİNDE DEĞİL

Yine Bebek sahilindeki benzer başka bir olay de gündemdeydi. Çırılçıplak güneşlenen M. Ç.'nin de görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. Paylaşımların ardından M. Ç. gözaltına alındı. Şüpheli M. Ç.'nin emniyet sorgusunda akli dengesinin yerinde olmadığı belirlendi. 

Şüphelinin daha önce 'Polise mukavemet, kasten yaralama, açıktan hırsızlık, kumar oynanması için imkan sağlama' gibi suçlardan, 6 ayrı kaydı olduğu öğrenildi.

M. Ç. hakkında, 'Hayasızca hareket' suçundan işlem yapılarak, adliyeye sevk edildi.

Öne Çıkanlar