Berlin polisi 'araştırıyoruz' demekle yetindi

Berlin polisi 'araştırıyoruz' demekle yetindi
ANF'nin yayınladığı ve Şemsettin Sevim adlı Kürdün ağır yaralandığı videoya ilişkin Berlin polisi "araştırıyoruz" açıklaması yaptı.

GÜNCEL Almanya'nın PYD, YPG ve YPJ bayraklarını yasaklama kararını protesto etme amacıyla cumartesi günü başkent Berlin'de bir kitlesel gösteri düzenlenmişti. YPG ve YPJ bayraklarının taşınmasını gerekçe yapan polis göstericilere joplarla saldırmış, 3 gösterici yaralanmıştı.

Şemsettin Sevim adlı Kürdün polisin saldırısında ağır yaralandığını gösteren ve ANF tarafından yayınlanan video iki gündür sosyal medyada sıkça paylaşılıyor. Videoyu paylaşanlardan biri de Yeşiller Partisi milletvekili Volker Beck oldu. ANF’de yer alan habere göre Twitter hesabından videoyu paylaşan Beck, Berlin polisine "Bu video gerçek mi, yoksa sahte mi? Bunun arka planında ne var?" sorusunu yöneltti.

Berlin polisi ise yine resmi hesabından parlamenter Beck'e "Videoyu biliyoruz, sahte değil. Olayla bağlantısını araştırıyoruz" demekle yetindi.

BASIN SÖZCÜLÜĞÜNDEN ANF'YE AÇIKLAMA

Berlin Emniyet Müdürlüğü basın sözcülüğü ise ANF'nin "Sizin bu twittiniz ne anlama geliyor? Araştırma derken neyi kast ediyorsunuz? Kürt göstericiye saldıran o polise ilişkin araştırma yapılacak mı?" sorusuna ise kaçamak cevaplar verdi.

Sözcülükteki yetkililer "Videoyu inceliyoruz ve olayla bağlantısını araştırıyoruz. Ortada bir suç işlenip işlenmediğini soruşturuyoruz" yanıtını verdi. Polis yetkililer dün atılan twitter dışında bir açıklama yapmayacaklarını belirttiler.

ANF'NİN YAYINLADIĞI OLAY ANINI GÖSTEREN VİDEO

 

Öne Çıkanlar