Bilim Kurulu Üyesi: Yapılması gereken tam izolasyon

Bilim Kurulu Üyesi: Yapılması gereken tam izolasyon
'Çocuklarımızın ve gençlerimizin, ayrıca onları yetiştiren öğretmenlerimizin sağlığı öncelikli endişemiz olmalıdır.'

Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, Coronavirus (Covid-19) salgınıyla mücadelede yapılması gerekenin tam izolasyon olduğunu fakat buna olumlu bakılmadığını belirtti.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında salgının gidişatına ve alınması gereken önlemlere dair Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz ile yaptığı röportajı aktardı.

Kayıpmaz’ın gerekli görüldüğü takdirde ülke bazında tedbirler alınmasını önerdiğini belirten Selvi, uzman sağlıkçının tam izolasyonu tavsiye ettiğini kaydetti. Okulların açılışını da değerlendiren Kayıpmaz’ın ayrıca "Çocuklarımızın ve gençlerimizin, ayrıca onları yetiştiren öğretmenlerimizin sağlığı öncelikli endişemiz olmalı" dediğini ifade etti.

Selvi’ye konuşan Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Kayıpmaz’ın izolasyon ve diğer tedbirlere ilişkin ifadeleri şöyle:

"Lüzumu halinde il bazında önlemler alındığı gibi, ülke genelinde de tedbirler masaya yatırılabilir. Kurulumuzda da bununla ilgili tavsiyeler gündeme geldi. Sağlık Bakanımızın da geçtiğimiz günlerde açıkladığı gibi sorunun tamamen ortadan kalkması için yapılması gereken tam izolasyondur. Bununla birlikte ne kadar süreceğini bilmediğiniz bir salgında süresiz bir izolasyona dünyanın birçok ülkesinin sıcak bakmadığı açıktır. Şu anki bilgilerimize göre salgının yayılmasını önlemede en etkili yöntemler, bireysel korunma yöntemleridir."

‘ÖNCELİĞİMİZ ÇOCUKLARIMIZIN VE ÖĞRETMENLERİMİZİN SAĞLIĞI OLMALI’

"Okulların açılmasına iki hafta kaldı. Vaka sayıları da artış yönünde ilerliyor. Elbette yetkili kurumlar gerekli değerlendirmeleri anlık olarak yapmaktadır. Önümüzdeki günlerde kararın netleşeceğini sanıyorum. Kişisel kanaatim ise yüz yüze eğitimin okuma-yazma aşamasındaki çocuklarla sınırlı kalabileceği yönündedir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin, ayrıca onları yetiştiren öğretmenlerimizin sağlığı öncelikli endişemiz olmalıdır."

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar