Birleşik Kürt Kadın Platformu’ndan TJA Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan’a destek

Birleşik Kürt Kadın Platformu’ndan TJA Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan’a destek
Gökkan’a verilen 30 yıl hapis cezasını kınayan Birleşik Kürt Kadın Platformu, 'Bütün dinamiklerimizle Kürt kadın mücadelesinde dimdik ayakta duracağımızı yineliyoruz' dedi.

Birleşik Kürt Kadın Platformu, Tevgera Jinên Azad (TJA) Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan'ın "örgüt yöneticisi olmak" ve "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla yargılandığı davada 30 yıl almasını yaptıkları yazılı açıklama ile kınadı.

Yaşamının 30 yılından fazlasını kadın mücadelesine adayan Gökkan’a verilen cezanın hukuksuz olduğunun belirtildiği açıklamada, "Bütün siyasi yaşamı boyunca onlarca kez gözaltına alınan ve hakkında 200’den fazla soruşturma açılan Ayşe Gökkan kadın mücadelesinin yanında aynı zamanda Kürt kadın mücadelesinde de önemli bir aktör olduğu için kendisine bu ceza verilmiştir. Ayşe Gökkan’a yapılan bu hukuksuzluğu, Gökkan şahsında Kürt kadınına ve değerlerine yapılmış olarak kabul ediyoruz" denildi.

‘BOYUN EĞMEYECEĞİZ’

"Ayşe Gökkan’ın mücadelesini sürdüreceğimizi ve her zaman yanında olduğumuzu, bizlere dayatılan hukuksuzluklara asla boyun eğmeyeceğimizi belirtmek isteriz" denilen açıklamanın devamında "Birleşik Kürt Kadın Platformu olarak bu hukuksuzlukları asla kabul etmediğimizi, bu süreç içerisinde davanın takipçisi olacağımızı ve bütün dinamiklerimizle Kürt kadın mücadelesinde dimdik ayakta duracağımızı yineliyoruz. Ayşe Gökkan bütün kimliklerinin ötesinde bir Kürt kadını olduğu için bu ceza ile karşı karşıya kaldı, biz Birleşik Kürt Kadınları Platformu olarak bu hukuksuzluğu kabul etmiyor ve en sert şekilde kınıyoruz" ifadelerine yer verildi. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar