Buca Belediyesinde 4 kişi tutuklandı

Buca Belediyesinde 4 kişi tutuklandı
Buca Belediyesi'nde ihalelerde yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 12 personelden 4'ü tutuklandı.

İzmir Buca Belediyesi ihalelerinde yolsuzluk olaylarına karıştıkları gerekçesiyle belediye personeli ve yöneticilerinin de aralarında olduğu 15 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararı verilen kişilerin evlerine 27 Ekim'de baskın yapıldı. Yapılan baskınlarda gözaltına alınan 12 kişinin emniyet ifadeleri tamamlandı.

Gözaltılardan 3 kişi emniyet ifadesinin ardında serbest bırakılırken, 9 kişi adliyeye sevk edildi. Hakimliğe çıkarılanlardan Buca Belediyesinde çalışan biri müdür, ikisi amir ve biri personel olmak üzere 4 kişi tutuklandı, 4'ü adli kontrol şartıyla olmak üzere diğer 5 kişi de serbest bırakıldı.

DİSK TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre  DİSK Genel-İş Sendikası İzmir 5 Nolu Şubesi gözaltılara ilişkin açıklama yapmıştı. Gözaltına alınanlar arasında yönetici ve üyelerinin bulunduğunu, 10 üyelerinin Temizlik İşleri ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nde görev yapmakta olduğunu ve yolsuzlukla ilişkilendirilebilecek bir görevde olmadıklarını vurguladı. DİSK, "Yapılan bu operasyonun havuz medyasına servis edilmesin de anlaşılan o ki burada daha öncesinden soruşturma geçirmiş ve aklanmış olmalarına rağmen üyelerimizin toplum önünde küçük düşürme amacı güdülmektedir. Bu operasyon hükümet, emniyet ve havuz medyasının gündem değiştirme çabasıdır."

'HUKUKSUZDUR'

CHP'li Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç da açıklamasında "Dosyada ne olduğuna dair fazla bilgimiz de yok. Ancak arkadaşlarımın masum olduklarını ve hukuksuz bir şey yapmadıklarını düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı. 

Öne Çıkanlar