Çağlayan Adliyesi önünde gözaltına alınan 52 kişinin 46'sı serbest bırakıldı

Çağlayan Adliyesi önünde gözaltına alınan 52 kişinin 46'sı serbest bırakıldı
'Şuan serbest bırakıldık ve tekrar tekrar şunu söylemek istiyoruz: Alışın buradayız gitmiyoruz!'

ARTI GERÇEK - Boğaziçi protestolarında LGBTİ+ bayrağı açtıkları için gözaltına alındıktan sonra dün Çağlayan Adliyesi’ne çıkarılan öğrencilere destek için gösteri yapmak isterken gözaltına alınan 52 kişiden 46'sı serbest bırakıldı.

Emniyet ifadesi tamamlanan 9 öğrenci Eyüp Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından serbest kaldı.

Serbest bırakılan öğrenciler yaptıkları açıklamada "Başından beri LGBTİ+'ların bu direnişin bir parçası olduğunu ve onları asla yalnız bırakmayacağımızı söyledik. Yine aynısını tekrar etmek için buradayız. Gözaltına alınan arkadaşlarımızı almak için Çağlayan Adliyesi'ne gitmiştik. Bizi de gözaltı yaptılar. Şuan serbest bırakıldık ve tekrar tekrar şunu söylemek istiyoruz: Alışın buradayız gitmiyoruz!" dediler.

Bugün Çağlayan Adliyesi'ne çıkarılacak 6 öğrencinin dışında gözaltında olan öğrenciler ve muhabirimiz Yağmur Kaya emniyet ifadelerinin ardından götürüldükleri Bayrampaşa Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrollerinin ardından serbest bırakıldı. 

Dün Çağlayan Adliyesi önünde gözaltına alınanlardan 6 kişi hakkında gözaltı (mevcutlu), diğerleri hakkında emniyet ifadeleri ardından serbest bırakılma (ikmalen) talimatı verilmişti. 

NE OLMUŞTU?

Boğaziçi Üniversitesi’nde önceki gün gözaltına alınanlar için Çağlayan Adliyesi önünde dün açıklama yapmak isteyen öğrencilere de polis müdahale etmişti. Müdahale sırasında Çağlayan’da haber takibi yapan muhabirimiz Yağmur Kaya ile birlikte 52 kişi darp edilerek gözaltına alınmıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar