Canlı Blog | Turizm Bakanı Ersoy: Antalya, Bodrum ve Marmaris'teki orman yangınları söndürüldü

Canlı Blog | Turizm Bakanı Ersoy: Antalya, Bodrum ve Marmaris'teki orman yangınları söndürüldü
Muğla Yatağan'da Aydın Çine'ye sıçrayan orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. İlçedeki 6 mahallenin bazı kısımları tahliye edildi.

Türkiye genelindeki birçok çok ilde başlayan orman yangınları 12. günde devam ediyor. Söndürme çalışmaları devam ederken, bazı bölgelerde de tahliyeler sürüyor.

12 gündür devam eden orman yangınlarına ilişkin il il gelişmeler şöyle:

10.56: Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy Twitter hesabından orman yangınlarına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Ersoy "Antalya, Bodrum ve Marmaris'te orman yangınları söndürüldü. Tarım ve Orman Bakanlığımız başta olmak üzere emeği geçen tüm Bakanlıklarımıza, kurumlarımıza ve halkımıza şükranlarımı sunuyorum" dedi.

06.45: Muğla'nın Yatağan ilçesinden Aydın'ın Çine ilçesine sıçrayan orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. İlçedeki 6 mahallenin bazı kısımları tahliye edildi.

Yangına çok sayıda ekiple müdahale ediliyor. Ekipler, dağlık alanda ilerleyen alevleri kontrol altına almaya çalışıyor. Bölgedeki 6 mahallenin belirli bölümleri tahliye edildi.

Helikopterle yangın bölgesine gelen ve bölgede incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilçede oluşturulan Afet Koordinasyon Merkezinde yapılan toplantıya başkanlık etti.

Soylu, toplantının ardından vatandaşlara "geçmiş olsun" dileğinde bulunduktan sonra Muğla'nın Marmaris ilçesine gitti

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar