Cannes Film Festivali için çözüm aranıyor

Cannes Film Festivali için çözüm aranıyor
Cannes’ın ruhunu yansıtmayacağından dolayı online festival yapılmayacağı açıklandı.

Cannes Film Festivali direktörü Thierry Frémaux, korona virüsü salgını nedeniyle ertelenen 73. Cannes Film Festivali’nin online olarak düzenlenmesinin söz konusu olmadığını açıkladı. Frémaux, bütün festivallerin iptal edilmesi hâlinde bir yıl kaybetmemek adına filmleri göstermenin bir yolunu düşünmek zorunda olduklarını belirtti.

Cannes’ın ruhu, tarihi, verimliliği ve modeli açısından böyle bir yöntemin işe yaramayacağını söyleyen Thierry Frémaux Variety’e yaptığı açıklamasında, "Bir Wes Anderson ya da Paul Verhoeven filmini bilgisayardan izlemek mi? Top Gun 2 ya da Pixar filmi Soul’u sinemadan başka bir yerde izlemek mi? Bu filmler sinemada gösterilmek için ertelendi; peki biz neden bu filmleri daha önceden dijital bir cihazda göstermek isteyelim ki? Yönetmenler, filmlerini iPhone’da yayınlamak için değil, filmlerini büyük bir ekranda gösterme ve festival gibi etkinliklerde başkalarıyla paylaşma fikriyle hareket ediyor" ifadelerini kullandı.

Bu dönemde bazı film festivalleri, işleyişini sürdürmek için faaliyetlerini dijital dünyaya taşımış; Tribeca Film Festivali, programında yer alan bazı filmlerin basın mensupları ve sektör profesyonelleri tarafından online olarak izlenebileceğini açıklarken, SXSW Film Festivali de Amazon iş birliğinde festivali online olarak gerçekleştirmeye karar vermişti.

Geçtiğimiz haftalarda Toronto Film Festivali direktörleri Cameron Bailey ve Joana Vicente, bu yılki festival için hem fiziki hem de dijital inovasyonlar üzerinde çalıştıklarını belirtirken; Venedik Film Festivali direktörü Alberto Barbera ise festivali online olarak düzenlenmeyi düşünmediklerini söyleyen açıklamalarda bulunmuştu.

Öne Çıkanlar