Çavuşoğlu: Koşullara göre Kabil’de kalıp kalmayacağımıza karar vereceğiz

Çavuşoğlu: Koşullara göre Kabil’de kalıp kalmayacağımıza karar vereceğiz
Dışişleri Başkanı Çavuşoğlu, Türk askerinin Afganistan’da kalıp kalmayacağına ortaya çıkacak yeni koşullara göre karar verileceğini dile getirdi.

Kabil Havalimanı’nın güvenliği için hâlihazırda Afganistan’da bulunan Türk askerine Ek olarak yeni birliklerin gönderilmesi konusu gündemde. Muhalefet partilerinin benzer görüşler sunarak, Türk askerinin Afganistan’dan derhal çekilmesi taraftarı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, "Ortaya Çıkacak yeni koşullara göre Kabil’de kalıp kalmayacağımıza, asker gönderip göndermeyeceğimize yeniden karar vereceğiz" ifadelerini kullanıyor.

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek bugünkü yazısında, Bakan Çavuşoğlu’yla konuşmalarını kaleme aldı. Çavuşoğlu, Zeyrek’in dün kaleme aldığı yazısında ""Taliban'ın mesajlarını olumlu karşılıyorum" ifadesinin bağlamından koparıldığını belirterek, "Biz Taliban'ın ideolojisini falan savunmuyoruz. Ülkede fiili bir durum var. Yabancı misyonlarda da bir panik. Ben Taliban'ın mesajları derken, Afgan halkı ve yabancılar için söylediklerini kastettim. Birçok yabancı ülke de benzer şekilde o mesajları olumlu bulduğunu ilan etti" dedi.

Bakan Çavuşoğlu Afganistan'daki son duruma ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Havaalanının çalışır olması için çaba gösteriyoruz. Çünkü önceliğimiz vatandaşlarımızın tahliyesi. Amerikalılar da tahliyelere destek için asker gönderdi. Ancak hâlâ havaalanı çevresinde pistlere girmeye çalışan insanlar var ve zaman zaman akın edercesine geliyorlar"

Öne Çıkanlar