Çizimlerini satışa sunan Cem Yılmaz: Var mı NFT isteyen?

Çizimlerini satışa sunan Cem Yılmaz: Var mı NFT isteyen?
Ünlü komedyen Cem Yılmaz, son zamanlarda gündemde olan NFT konusunda ilk adımını attı. Yılmaz, bir platform üzerinden çizimlerini satışa sundu.

Komedyen Cem Yılmaz, son zamanlarda gündemde olan NFT’lerin (Nonfungible Token) müzayedesinin yapıldığı bir platform üzerinden bir çizimini satışa sunarak hesabını paylaştı.

Son aylarda NFT'ler giderek popülerleşirken, ünlü isimlerin de bu alana merakı artıyor. Sanatçı Tarık Tolunay’ın satışa çıkardığı ‘Fractal İstanbul – Pandemi’ eseri, Türkiye’nin NFT’ye çevrilerek satılan ilk eseri olmuştu. Galata Köprüsü ve Karaköy’ün çizimini içeren eserin NFT’si, 20 ‘Ethereum’a (ETH) satıldı. Bitcoin gibi bir kripto para olan ETH’nin bir birimi 3500 dolara karşılık geliyor. Futbol kulüpleri de işin içine girmişti. Galatasaray, Türkiye’nin ilk NFT koleksiyonunu satışa sunmuştu.

ÇİZİMLERİNİ SATIŞA SUNDU

NFT ilgisi tüm dünyada yaygınlaşırken, ünlü komedyen Cem Yılmaz (48) da akıma ayak uydurdu. Komedyenlik, senaristlik ve oyunculuğunun yanı sıra karikatürist de olan ve bir dönem Leman Dergisi'nde çalışan Yılmaz, çizimlerini satışa sundu.

'VAR MI NFT İSTEYEN?'

Cem Yılmaz, Twitter hesabından yayınladığı gönderide, "Var mı NFT isteyen? İsteyene atıyorum. Deneme ya, bir şey değil..." açıklamasını yaptı. Ardından bir platformda kendi adına açılmış hesabın linkini paylaşan ünlü komedyen, "Bu bir kız..." adında çizdiği üç adet kadın resmini NFT olarak koleksiyonuna ekledi. NFT'lerini listeleyen Yılmaz, 7 gün boyunca devam edecek bir açık artırma başlattı.

NFT NEDİR?

NFT blockchain üzerinde eşsiz bir varlığı temsil eden bir dijital token türü. Bunlar tamamen dijital varlıklar veya gerçek dünya varlıklarının tokenlaştırılmış versiyonları olabilir. NFT'ler kripto paraların aksine birbiriyle değiştirilemediğinden, dijital dünyada gerçeklik ve mülkiyetin kanıtı işlevini görüyor.

NFT'ler, merkeziyetsiz uygulamalar (DApp'ler) tarafından benzersiz dijital ürünler ve kripto koleksiyonlukları çıkarmak için kullanılıyor. NFT'ler fotoğraflar, videolar, ses ve diğer dijital dosya türleri gibi öğeleri temsil etmek için kullanılabilir. Ancak, orijinal dosyanın herhangi bir kopyasına erişim, NFT'nin alıcısı ile sınırlı değildir. Bu dijital öğelerin kopyaları herkesin edinmesi için mevcutken, NFT'ler, sahibine telif hakkından ayrı bir sahiplik kanıtı sağlamak için blokchainde izlenir.

Öte yandan Cem Yılmaz, geçtiğimiz hafta kendisini üzen bir haberi takipçileriyle paylaşmıştı. Yılmaz, 31 Ekim 2021 tarihinde Londra'da gerçekleşmesi planlanan 'CMYLMZ Diamond Elite Platinum Plus' gösterisinin pandemi önlemleri kapsamında iptal edildiğini açıklamıştı.

Öne Çıkanlar