Cenk Tosun Everton'la imzayı attı

Cenk Tosun Everton'la imzayı attı
İngiliz futbol kulübü Everton'la sözleşme imzalayan Cenk Tosun, 'Everton forması giyeceğim için çok heyecanlıyım. Everton harika bir kulüp ve büyük bir geçmişi var' dedi.

HABER MERKEZİ - Futbolcu Cenk Tosun, İngiltere Premier Ligi takımlarında Everton’la 4,5 yıllık sözleşme imzaladı.

İmzanın ardından kulüp televizyonuna açıklamalarda bulunan Cenk Tosun, "Burada olduğum için çok mutluyum. Everton forması giyeceğim için çok heyecanlıyım. Everton harika bir kulüp ve büyük bir geçmişi ve büyük bir kültürü var. Taraftarlara kendimi göstermek için sabırsızlanıyorum. Tüm yeteneklerimi göstereceğim. Herkese nasıl bir oyuncu olduğumu göstereceğim  Everton için iyi bir oyuncu olduğuma inanıyorum" dedi.

Daha önce Beşiktaş'ta oynayan Cenk, "Fiziksel gücüm bana yardımcı olacak. Ayrıca iki ayağımı da aynı kalitede kullanabiliyorum ve iyi bir golcü olduğumu düşünüyorum" diye konuştu.
 
‘ALLARDYCE BENİ ÇOK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ VE BUNU HİSSETİRDİ’

Yeni takım arkadaşlarıyla çalışmak için sabırsızlandığını belirten Tosun, "Çok önemli isimler var, Wayne Rooney gibi. Onlarla oynayacak olmaktan dolayı çok heyecanlıyım. Onlardan çok şey öğreneceğim. Çok yaratıcı isimler var, benim gol atmamda bana çok yardımcı olacaklar. Herkesi tanıyorum, çünkü Everton'ın maçlarını Türkiye'de de takip ediyordum. Umarım bana birçok asist yapacaklar" ifadelerini kullandı.

Everton Menajeri Sam Allardyce’in kendisini çok istediğini dile getiren Tosun, "Sam Allardyce ve kulüp yönetimi beni çok istedi, bu yüzden buradayım. Allardyce kararımı vermemde büyük bir etken. Bana, beni çok istediğini söyledi ve bunu hissettirdi" şeklinde konuştu.

ALLARDYCE: TÜRKİYE’NİN 1 NUMARALI SANTRFORU

Allardyce ise "Cenk, Türkiye'nin 1 numaralı santforu. Şampiyonlar Ligi'nde ve Türkiye Ligi'nde birçok gol kaydetti. Çok yönlü bir golcü. İki ayağını da kullanabiliyor. Ceza sahasında havadan ve yerden çok etkili. İyi boşluklar yakalayabiliyor" dedi.

Yeni kulübüyle 30 Haziran 2022'ye kadar sözleşme imzalayan Cenk Tosun, yıllık brüt 6,5, vergi hariç net 4 milyon euro kazanacak. 

Tosun'un bonservis bedeli ise 24 milyon euro ve 4 milyon euro bonus şeklinde toplam 28 milyon euro olacak.

REKOR TRANSFER

3 yıl önce Gaziantep'ten bedelsiz gelen Cenk Tosun, bu sezon özellikle Şampiyonlar Ligi'nde attığı gollerle adından söz ettirirken; Türkiye'den en yüksek bonservis bedeliyle transfer olan oyuncu oldu. (DHA)

Öne Çıkanlar