'AKP yandaşı olduğu için bekçi yapılanlar daha çok eziyet ediyor'

'AKP yandaşı olduğu için bekçi yapılanlar daha çok eziyet ediyor'
'Polisin, bekçinin görevi vatandaşın huzurunu tesis etmektir, vatandaşa eziyet etmek değildir.'

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bekçi ve polisin görevinin teröristi bertaraf etmek olduğunu ancak bunun hiç kimseye vatandaşa eziyet yapma hakkı vermediğini belirterek, "Haddini, yetkisini aşan, o görevin gerektirdiği nitelikleri haiz olmayıp, AKP yandaşı olduğu için bekçi yapılan insanların bu tür davranışlarına daha çok tanık oluyoruz ve tekrarını istemiyoruz" diye konuştu.

‘3600’Ü ÇIKARALIM’

AKP’nin hamasetle siyaset yaptığını belirten Altay, "Üç oy fazla alacağım diye insan hayatını önemsemeyerek, şehit, bayrak, vatan, ezan edebiyatı ile insanların yaşadıkları sıkıntıları göz ardı etmek asla kabul edilemez. Eğer gerçekten samimiyseniz gelin şu 3600’ü bir günde çıkaralım. Polisi sevmek böyle olur" dedi.

‘KAVGA İSTEMİYORUZ’

Altay, kendisi hakkında "bekçilerle teröristleri bir tuttuğu" yönündeki iddialara tepki göstererek, "Güvenlik kuvvetlerini teröristlerle bir tutan adidir, alçaktır. Ama ben size başka bir şey söyleyeyim: Emniyet Genel Müdürlüğü’nden sadece 33 bin personel 'FETÖ' ile irtibatlı olduğu için tasfiye edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne 33 bin teröristi ben yerleştirmedim. TSK’ye 17 bin 500 teröristi ben yerleştirmedim. Biz birileri gibi ‘Allah IŞİD’in kurşununu eksiltmesin’ demedik. Polisin, bekçinin görevi vatandaşın huzurunu tesis etmektir, vatandaşa eziyet etmek değildir. Polis, bekçi vatandaşa eziyet edecek biz bunu dillendiremeyiz, niye? Bir yandan da polis terörle mücadele... Edecek tabii.

Terörle mücadele de edecek vatandaşa şefkatli yüzünü ve dost elini uzatacak. Orantısız güç kullanmayacak. Hukukun dışına çıkılırsa işler karışır. Bekçinin, polisin görevi teröristi bertaraf etmek ama bu hiç kimseye vatandaşa eziyet yapma hakkı vermez. AKP yandaşı olduğu için bekçi yapılan insanların bu tür davranışlarına daha çok tanık oluyoruz ve tekrarını istemiyoruz" dedi. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar